Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Με αποφασιστικότητα για ό,τι καλύτερο


Χωρίς κάποια έκπληξη  της τελευταίας στιγμής ολοκληρώνει  την προετοιμασία της η ΑΕΛ (τελευταία  προπόνηση το μεσημέρι της Κυριακής) και ετοιμάζεται να αναχωρήσει το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου τη Δευτέρα θα κληθεί να δώσει μία ιδιαίτερα δύσκολη αναμέτρηση αντιμετωπίζοντας τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «βυσσινί»  που μετά το μέτριο ως κακό ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα και την αδυναμία τους να εκμεταλλευτούν το σχετικό καλό πρόγραμμα που είχαν, καλούνται να δείξουν στον απόλυτο μάλιστα βαθμό τις δυνατότητές τους και να κατακτήσουν βαθμούς, να πείσουν παράλληλα και αγωνιστικά σε παιχνίδια που ο βαθμός δυσκολίας τους είναι μεγαλύτερος από τα ματς των οκτώ πρώτων αγωνιστικών. Όπως όμως είπε και ο Γιάννης Παπακώστας «βρισκόμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αισιοδοξούμε και πιστεύουμε ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας θα καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε» καταδεικνύοντας την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν στην ΑΕΛ τη δευτεριάτικη αναμέτρηση, μη παραγνωρίζοντας φυσικά και τις δυσκολίες που αυτή κρύβει.

Συνέχεια…

Το μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΛ στο ματς της  Δευτέρας, δεν είναι μόνη η βαθμολογική  συγκομιδή, είναι και η συνέχεια που πρέπει να δώσει στις καλές της εμφανίσεις για να μπορέσει να πείσει για τη φετινή της δυναμική και να σταματήσει τα αγωνιστικά της σκαμπανεβάσματα. Μπορεί να μοιάζει δύσκολο αυτό, με βάσει και τα προβλήματα που οι «βυσσινί» αντιμετωπίζουν, αλλά από τη στιγμή που ο ίδιος ο Παπακώστας κάνει λόγο για πολύ καλές λύσεις, άπαντες αναμένουν μία ομάδα που θα παρουσιαστεί σφριγηλή στον αγωνιστικό χώρο, με αποφασιστικότητα και πείσμα στις ατομικές της διεκδικήσεις, μία ομάδα που θα «επενδύσει» στα προτερήματά της και θα προσπαθήσει να εξαφανίσει τα μειονεκτήματα. Εξάλλου, μπαίνοντας στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου, δεν έχεις το δικαίωμα να αναζητήσεις δικαιολογίες ανομοιογένειας ή έλλειψης φυσικής κατάστασης, πατά καλείσαι να βρεις τους τρόπους για να λύσεις όλα τα προβλήματα και να παρουσιάσεις την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Ξεκαθάρισε

Η ολοκλήρωση της  σαββατιάτικης προπόνησης ξεκαθάρισε στον απόλυτο βαθμό το αγωνιστικό «τοπίο» ενόψει της αναμέτρησης  στο «Βικελίδης». Στέλιος Βενετίδης, Χουάν Βελάσκο εντείνουν τις προσπάθειές τους για να είναι πανέτοιμοι για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό μη προλαβαίνοντας την αναμέτρηση με τον Άρη, ενώ ανάλογη προσπάθεια κάνει και ο Γιάν Μπλάζεκ, έστω και αν μοιάζει δύσκολο να αγωνιστεί κόντρα στους «πράσινους», ενώ ο Σιμόν Αμπουχατζίρα πρέπει να σκέφτεται μόνο το πρώτο παιχνίδι στο AEL FC ARENA, μιας και τότε οριοθετείται η επιστροφή του. Εκτός ιατρικού δελτίου τέθηκε ο Σεμπαστιάν Βιέρα, που πάντως δεν δούλεψε στην προπόνηση σε φουλ ρυθμούς, αλλά θα είναι στην αποστολή για την Θεσσαλονίκη, ενώ για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα προπονήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και ο Στίβεν Μακίνουα και αναμένεται να επιστρέψει σε αποστολή, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα (τελευταία φορά ήταν στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Κέρκυρα στο στάδιο Αλκαζάρ).

Το σχήμα

Ο Γιάννης Παπακώστας δείχνει να έχει κατασταλάξει στους 11 που θα ξεκινήσουν την αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη, μία 11άδα που  θα έχει ως στόχο να πιέσει τον αντίπαλο από τα πρώτα λεπτά, να καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό και φυσικά να είναι αποτελεσματική, όπως και κόντρα στην Ξάνθη, για να καταφέρει να έχει την τύχη που θέλει στο παιχνίδι. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γιώργος Αμπάρης, την αμυντική γραμμή θα στελεχώνουν οι Ιμπαρήμ Ταλ, Νίκος Νταμπίζας, Στάθης Ταυλαρίδης και Παναγιώτης Κατσιαρός, στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Ρομέου και Ιγκλέσιας, λίγο πιο μπροστά τους οι Αλεκσάνταρ Σίμιτς, Σάντερ Πούρι και Φαμπιάν Κανόμπιο και στην επίθεση ο Ντάνιελ Κουζάν.


Πηγή: www.sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου