Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

«Ούτε ευρώ η Πολιτεία»

«Η Πολιτεία δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ», δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για το ''AEL FC Arena''. Ο πρόεδρος της Λάρισας τόνισε ότι η αποπληρωμή θα γίνει μετά από 20 χρόνια και ξεκαθάρισε πως ακόμα και αν ο ίδιος αποχωρήσει, η ομάδα απλά θα καταβάλλει ενοίκιο, όπως έκανε πάντα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Κώστας Πηλαδάκης:


«Οι μισές σουίτες έχουν δοθεί και υπάρχει μεγάλη ζήτηση παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη κρίση. Στις τιμές περιλαμβάνονται και άλλες χρήσεις εκτός από την παρακολούθηση των αγώνων της ΑΕΛ, όπως η παρακολούθηση συναυλιών. Σε κανένα προηγμένο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς ομάδες χωρίς γήπεδο. Αν θες να αυξήσεις τα έσοδά σου και να προσελκύσεις νέο κόσμο, γυναίκες παιδιά, χρειάζεσαι γήπεδο».

Για τη χρηματοδότηση του έργου, ξεκαθάρισε:

«Η Πολιτεία δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ. Για ένα τέτοιο εγχείρημα που προσελκύει τόσο κόσμο, θεωρούμε ότι όποιος αποφασίσει να επενδύσει θα έχει κέρδος. Οποιοσδήποτε συνδέσει το όνομά του με αυτό το γήπεδο μόνο να κερδίσει θα έχει. «Το έργο έχει ξεκινήσει πριν από έξι χρόνια. Η κρίση μας βρήκε στη μέση. Είναι το πρώτο και το μόνο έργο Μεσογειακών Αγώνων που έχει ολοκληρωθεί. Είχαμε δώσει ήδη πολλά χρήματα και έπρεπε να το παραδώσουμε. Όλα έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό. Αν έχεις καταφέρει να κάνεις τις σωστές συμφωνίες, για παράδειγμα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες να αποπληρώνεις μόνο τόκους και όχι κεφάλαιο, μπορείς να φτιάξεις γήπεδο. Και μάλιστα ένα τέτοιο που μπορεί να φιλοξενήσει τελικό Europa League. Όποιος βρέθηκε στα εγκαίνια μπορεί να καταλάβει πόση ώθηση θα δώσει στην ομάδα. Η ακουστική είναι απίστευτη λόγω της βύθισης, ο κόσμος είναι πολύ κοντά στους παίκτες και θυμίζει Αγγλία. Έχουμε βάλει χαμηλές τιμές στα εισιτήρια ώστε να έρχεται κόσμος στα παιχνίδια».

«Απόσβεση θα γίνει σε 15-20 χρόνια ανάλογα με τα έσοδα, τα οποία δεν υα προέρχονται μόνο από την ομάδα, αλλά και άλλες δραστηριότητες. Επίσης υπάρχει και έκταση 22 στρέμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες χρήσεις. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο και σε μια πλήρως αναπτυσσόμενη περιοχή. Η χρήση του θα πρέπει να έχει και άλλα event, όπως οι συναυλίες. Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες μπορούν να φιλοξενηθούν και να αποτελέσουν πρόσθετη πηγή εσόδων».

Για την Εθνική ομάδα, που θα το χρησιμοποιεί ως έδρα είπε:

«Είναι η ιδανική έδρα για την Εθνική ομάδα, όποιος βρεθεί εδώ μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα. Ο κόσμος μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στους διεθνείς».

Στόχος, η προσέλκυση νέων Ελλήνων παικτών:

«Πλέον είναι μεγαλύτερη η όρεξη των παικτών και η προσέλευση του κόσμου. Πάντα οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Μας ανεβάζει το γήπεδο γιατί δίνει κίνητρο σε παίκτες να έρθουν να αγωνιστούν στην ΑΕΛ. Ειδικά νέα παιδιά, που θα ξέρουν ότι έχουν την δυνατότητα να παίξουν. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Να στελεχώσουμε, δηλαδή, την ομάδα με πολλούς νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Για το τι θα συμβεί, αν ο ίδιος αποχωρήσει:

«Η ΑΕΛ θα πρέπει απλά να πληρώνει το ενοίκιό της, όπως κάνει και τώρα ή έκανε και στο Αλκαζάρ. Η Λάρισα δεν μπορούσε να εγγυηθεί ώστε να δανειστεί, οπότε το έκανα εγώ».

Για το Αλκαζάρ:

«Το Αλκαζάρ ανήκει στη γ.γ.Α. Υπάρχει ο στίβος και φαντάζομαι θα μείνει το γήπεδο, αλλά αυτά τα ξέρει καλύτερα ο κ. Μπιτσαξής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου