Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Ενα μικρό θαύμα το γήπεδο!»

Ο τραγουδιστής κι ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕΛ, Φίλιππος Πλιάτσικας, μίλησε στον «Sentra 103,3» για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ, για τους δεσμούς του με την ομάδα, τον Κώστα Πηλαδάκη και την νοοτροπία που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών των «βυσσινί».

Αναλυτικά μίλησε:

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ και τη σημερινή του συναυλία:
Δεν πίστευα ότι θα γίνει τόσο γρήγορα το γήπεδο. Είναι για όλους εμάς ένα μικρό θαύμα. Θα αφιερώσω σήμερα στους φιλάθλους, που θα γιορτάσουμε μαζί το άνοιγμα του νέου γηπέδου και πάλι το τραγούδι ?Στην πόλη των τρελών?.
Το συγκεκριμένο κομμάτι το αφιερώνω γιατί έχω καταγωγή από τη Λάρισα. Γεννήθηκα στην Αθήνα και ήμουν ένας άνθρωπος που ερχόμουν στην πόλη ως τουρίστας. Την έμαθα μ' ένα μάτι πιο αντικειμενικό.
Για τους φιλάθλους της ΑΕΛ:
Ο τρόπος που λειτουργούν στο γήπεδο οι φίλαθλοι της μοιάζει με αυτόν του Αστερίξ και του Οβελίξ, δηλαδή τους Γαλάτες. Εχω παρακολουθήσει φαινόμενα απείρου κάλους που η ομάδα ήταν στη Γ' Εθνική, να κληρώνεται με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο και να φωνάζει ο κόσμος γιατί δεν αποκλείσαμε τον ΠΑΟΚ.
Αυτή είναι μια νοοτροπία που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην ομάδα, ο κόσμος αισθάνεται - κι αυτό το μεταλαμπαδεύει και στους διοικούντες - ότι έχει μπροστά του μια μεγάλη ομάδα, όχι της επαρχίας, χωρίς προσδιορισμό.
Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή η ομάδα κατάφερε, έστω και μια φορά, να σπάσει αυτό που λέμε κατεστημένο και να στεφθεί πρωταθλήτρια. Εκτός των δύο κυπέλλων και τους τελικούς που 'χει παίξει. Κι απόψε σπάει και πάλι το κατεστημένο με το γήπεδο.
Για τον Κώστα Πηλαδάκη:
Ο Κώστας Πηλαδάκης δεν ήταν ΑΕΛ, μεγάλωσε στην Αθήνα όπως κι εγώ. Είδε ότι η ομάδα έχει μέλλον. Ο Κώστας είναι ένας υγιής παράγοντας και η ομάδα κάνει φέτος κάτι πρωτοποριακό. Είναι ένα εξωαγωνιστικό θέμα, όχι αγωνιστικό αυτή τη φορά.
Εφτιαξε ένα γήπεδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις όπως συναυλίες και θέατρο. Αυτό μπορεί να είναι μια πρωτοποριακή κίνηση που μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο το ποδόσφαιρο της πόλης, αλλά και άλλα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου