Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Για μία νέα αρχή…

Η ηρεμία έχει αρχίσει  σιγά, σιγά να επιστρέφει στις τάξεις της  ΑΕΛ, μετά τα όσα συνέβησαν από  το απόγευμα της Δευτέρας ως και  το βράδυ της Τρίτης και άπαντες  έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην κυριακάτικη αναμέτρηση της λαρισινής ομάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο AEL FC ARENA, στην πρεμιέρα δηλαδή των «βυσσινί» στο νέο τους σπίτι.
Από μόνο του το συγκεκριμένο γεγονός (η είσοδος στο νέο  γήπεδο) έχει φέρει μία τελείως  διαφορετική αύρα στην ομάδα, που καλείται να το εγκαινιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφενός και αφετέρου να αποδείξει ότι η τελευταία θέση που κατέχει στον βαθμολογικό πίνακα όχι απλά δεν της αξίζει, αλλά είναι αντιστρόφως ανάλογη και της δυναμικής της, αλλά και των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών της.
Εξαφανίζονται…
Είναι ενδεικτικό ότι  από την αρχή της εβδομάδας  στις τάξεις των Λαρισαίων φιλάθλων επικρατεί στην κυριολεξία «αναβρασμός» και αυτό αποδεικνύεται από τη θέλησή τους να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, θέλοντας να είναι κοντά στην ομάδα τους σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι και να τη βοηθήσουν να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Η προπώληση των εισιτηρίων κινείται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς (σε αυτό βοηθούν και οι ειδικές τιμές για το κυριακάτικο παιχνίδι) και …υποχρέωσαν την ΑΕΛ να αλλάξει κάπως τα πλάνα της. Οι «βυσσινί» είχαν αποφασίσει να παραχωρήσουν ένα κομμάτι της βόρειας κερκίδας στα τμήματα υποδομής, αλλά βλέποντας ότι τα εισιτήρια έχουν ιδιαίτερη ζήτηση θα τα θέσουν κι αυτά από το πρωί της Παρασκευής προς πώληση, έχοντας παράλληλα όμως βρει και τον χώρο που θα καθίσουν οι μικροί ποδοσφαιριστές (πάντως αναφερόμαστε σε μερικές δεκάδες εισιτηρίων). Αξίζει να επισημάνουμε ότι έχουν μείνει ελάχιστα κομμάτια αδιάθετα στις θύρες που οι τιμές είναι φθηνές και αυξημένη είναι και η ζήτηση στα εισιτήρια με υψηλότερη τιμή.
Οι τελευταίες «πινελιές»
Λίγα 24ώρα πριν από  το εναρκτήριο παιχνίδι στο “AEL FC ARENA” και πλέον μπαίνουν και οι τελευταίες «πινελιές» στο πανέμορφο γήπεδο. Χθες το απόγευμα τοποθετήθηκαν οι δύο εστίες, ενώ κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα τοποθετηθούν και οι πάγκοι των δύο ομάδων για να ολοκληρωθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο όλες οι εργασίες και να μπορέσουν το απόγευμα οι παίκτες της ΑΕΛ να πατήσουν τον αγωνιστικό χώρο του νέου γηπέδου και φυσικά να προπονηθούν σε αυτόν.
Χωρίς προβλήματα
Κώστας Κατσάρας και  Γιάννης Γκιόκας προπόνησαν και  το πρωί της Πέμπτης τους παίκτες  της ΑΕΛ και το ευχάριστο είναι  ότι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα  προβλήματα, εκτός φυσικά του Ιμπραήμ  Ταλ, που θα εκτίσει την Κυριακή  την ποινή του, απόρροια της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη. Νίκος Νταμπίζας, Ματίας Ιγκλέσιας ξεπέρασαν πλήρως τους τραυματισμούς τους και έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, ενώ για πρώτη φορά στο ομαδικό πρόγραμμα μετείχε και ο Ντάνιελ Κουζάν που επέστρεψε από τη Γαλλία όπου και είχε βρεθεί, στο πλευρό της γυναίκας του που έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι τους. Με βάση και τις πρώτες σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε εκπλήξεις στον σχηματισμό της αρχικής 11άδας κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, από τη στιγμή φυσικά που υπάρχουν πλέον και οι επιλογές των Τουμέρ Μετίν και Γιάν Μπλάζεκ.

ΠΗΓΗ:www.sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου