Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Τρεις και την... έριξε

Τρεις φορές πήρε το προβάδισμα και ισάριθμες ισοφαρίστηκε η Λάρισα από τον Εργοτέλη. Τελικό σκορ στο AEL FC Arena, το 3-3 και οι Βυσσινί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσουν τη σωτήρια 13η θέση. Πολύ δύσκολη πλέον η παραμονή για τους Θεσσαλούς, σχεδόν καθάρισαν οι Κρητικοί.
Ο Νίκος Κωστένογλου δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στην ενδεκάδα που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena. Τη θέση στα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής πήρε τελικά ο Ρέντζας, που κέρδισε τη μάχη από τον Μπλάζεκ. Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραγεωργίου έκανε την έκπληξη αφήνοντας στον πάγκο τον Μπέτο και ξεκινώντας βασικό τον Βίσο, που έπαιξε στα αριστερά, με τον Σασιασβίλι να πηγαίνει δεξιά και τον Ρουμπάκη στα χαφ.
Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τους Κρητικούς να έχουν την κατοχή της μπάλας, σε ένα κακό ματς, με αργό ρυθμό και αρκετά φάουλ και διακοπές. Στο 12΄ έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Ο νεαρός Ρέντζας έκανε ό,τι ήθελε τον Σασιασβίλι και έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Κανόμπιο, που γύρισε στον Αμπουμπακάρι, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ, τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα  δίχτυα του Δασκαλάκη.
Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς άνοιξε και πότε η μία και πότε η άλλη ομάδα είχε τα ηνία της αναμέτρησης. Με τις φάσεις, ωστόσο να είναι λίγες, καθώς αμφότεροι δεν μπορούσαν να ενεργήσουν σωστά στην τελική πάσα. Στο 22΄ και αφού ένα λεπτό πριν είχε προειδοποιήσει, ο Βερπακόφσκις με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη και έκανε το 1-1.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου καμία ομάδα δεν κατάφερε να κυριαρχήσει και να επιβληθεί της άλλης. Η Λάρισα, όμως ήταν αυτή που είχε μία ελαφρά υπεροχή, χωρίς όμως να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία, παρά το γεγονός πως άσκησε κατά διαστήματα πίεση στην άμυνα του Εργοτέλη. Το πρώτο μέρος έληξε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 1-1.
Ο Νίκος Κωστένογλου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Κόζακ (ντεμπούτο) και Τσιμπάμπα στις θέσεις των Μελίσση και Αμπουμπακάρι. Η δικαίωση για τον Ελληνα τεχνικό ήρθε μέσω του επιθετικού από την Γκαμπόν.
Ο Τσιμπάμπα στο 47΄ έκανε εξαιρετική ενέργεια και αφού πέρασε τον Τζούνιορ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ρομάνο, όπως και στο πρώτο γκολ έκανε την προσπάθεια και την πάσα και ο Χίμπλινγκερ ισοφάρισε.
Η συνέχεια ανήκε στην ΑΕΛ. Η οποία έπαιξε φουλ επίθεση, επιχείρησε να πιέσει, αλλά δεν ήξερε με ποιο τρόπο. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Εργοτέλη να μην ανησυχεί πολύ, αν και δεν είχε τη μπάλα στα πόδια του και οι Βυσσινί πίεζαν.
Οσο περνούσαν τα λεπτά η Λάρισα άφηνε περισσότερους ακάλυπτους χώρους, χωρίς όμως να το πληρώσει. Δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο Κουζέν λύτρωσε την ομάδα του και τους οπαδούς της ΑΕΛ. Η κεφαλιά του επιθετικού των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το γήπεδο πήρε «φωτιά» και όλοι ήλπιζαν πως αυτή τη φορά η Λάρισα θα κρατήσει το προβάδισμα.
Το έκανε για περισσότερα λεπτά από τις δύο προηγούμενες φορές που προηγήθηκε, αλλά και πάλι η ισοφάριση ήρθε. Στις καθυστερήσεις (92΄) από τον Βερπακόφσκις, που σκόραρε για δεύτερη φορά και πάγωσε όλο το γήπεδο, αλλά και την πόλη της Λάρισας. Τελικό σκορ 3-3 και η ΑΕΛ πολύ κοντά στη Football League.

 ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ
90+3' Τέλος της αναμέτρησης.

90+2' ΓΚΟΛ 3-3 ο Εργοτέλης. Η άμυνα της ΑΕΛ ολιγώρησε και ο Βερπακόφσκις από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

81' ΓΚΟΛ 3-2 η ΑΕΛ. Ο Κόζακ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Κουζέν πήρε την κεφαλιά και «έγραψε» το 3-2.

79' Αλλαγή για τον Εργοτέλη.Στη θέση του Ρουμπάκη ο Μπέτο.

74’ Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Ορφανός στη θέση του Αλεξόπουλου

63’ Αλλαγή για τη Λάρισα. Στη θέση του Κσνόμπιο ο Μπλάζεκ.

61’ Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Ο Κυριακίδης στη θέση του Ολίσε.

57' Κίτρινη κάρτα στον Κατσιαρό.

51' ΓΚΟΛ 2-2 ο Εργοτέλης. Ο Χίμπλινγκερ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και έφερε εκ νέου την ισορροπία στο παιχνίδι.

48' Κίτρινη κάρτα στον Τσιμπάμπα.

47' ΓΚΟΛ 2-1 η ΑΕΛ. Ο Τσιμπάμπα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κάνει μία πολύ ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, αδειάζει την άμυνα των φιλοξενούμενων και με διαγώνιο σουτ δίνει το προβάδισμα στους «βυσσινί».

46’ Αλλαγές για την ΑΕΛ. Στη θέση του Αμπουμπακάρι ο Κόζα και στου Μελίσση ο Τσιμπάμπα.

46' Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

45' Τέλος πρώτου μέρους

38' Κίτρινη κάρτα στον Αλεξόπουλο.

37’ Κεφαλιά του Πανκράτ, η μπάλα στην αγκαλιά του Δασκαλάκη.

35΄ Κίτρινη κάρτα στον Βερπακόφσκις.

33’ Κίτρινη κάρτα σε Ολίσε και Κουζέν.

25’ Σουτ του Αμπουμπακάρι, απέκρουσε ο Δασκαλάκης.

23' ΓΚΟΛ 1-1 ο Εργοτέλης. Η άμυνα της ΑΕΛ ολιγώρησε και ο Βερπακόφσκις με κεφαλιά έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι.

20'Δεν δείχνουν επηρεασμένοι οι φιλοξενούμενοι από το γκολ που δέχθηκαν τόσο νωρίς και συνεχίζουν να πιέζουν την άμυνα των «βυσσινί».

13' ΓΚΟΛ 1-0 η ΑΕΛ. Ο Αμπουκαραρί άνοιξε το σκορ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα, κόντραρε και μπέρδεψε τον Δασκαλάκη.

4’ Πιο δυνατά έχουν μπει οι φιλοξενούμενοι στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να απειλήσουν την εστία του Αμπάρη. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους.

1' Έναρξη της αναμέτρησης

Λάρισα (Νίκος Κωνστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης (46' Τσιμπάμπα), Ταυλαρίδης, Ταλ, Κουζέν, Αμπουμπακάρι (46' Κόζακ), Πανκρατ, Ρέντζας, Κανόμπιο (67' Μπλάζεκ), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός

Στον πάγκο: Τσοντοφάλσκι, Βελάσκο, Κολοβέτσιος, Κούλιτς

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Ρουμπάκης (80' Μπέτο), Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Αλεξόπουλος (74' Οφρανός), Σίλβα Τζούνιορ, Ολίσε (61' Κυριακίδης), Μπούντιμιρ, Σασιασβίλι

Στον πάγκο: Αθανασίου, Καρέλης, Χρυσοφάκης, Γιαλούσης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου