Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

«Δαγκωτό» ΑΕΛ ο Ρομέου

Το να αναζητήσει κανείς διακριθέντα από πλευράς ΑΕΛ σε μια χρονιά που γνώρισε το μαθηματικό υποβιβασμό, ενδεχομένως σε κάποιους να μοιάζει παράλογο, ωστόσο υπήρξαν δύο πρόσωπα για τα οποία δικαιολογημένα ο οποιοσδήποτε μπορεί να πει ότι ξεχώρισαν.
Πρόκειται για τον Τουμέρ Μετίν και τον Ρομέου Περέιρα. Ο Βραζιλιάνος μέσος στη δεύτερή του χρονιά στη ΑΕΛ έκανε εξαιρετική σεζόν συνεχίζοντας με τη φόρα που είχε αποκτήσει από τον Ιανουάριο του 2009 και λογικά, λοιπόν, κέρδισε την εκτίμηση των οπαδών της ΑΕΛ. Το επίπεδό του σαν παίκτη, αλλά και το νεαρό της ηλικίας του (26 ετών) φούντωσε τα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί από τον κάμπο μετά τον υποβιβασμό, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποιο πρωτάθλημα πιο προηγμένο από την ελληνική Football League.
Φαίνεται, όμως, πως ο Ρομέου σκέφτεται να παραμείνει. Οπως εκμυστηρεύτηκε στο περιβάλλον του ο Ρομέου -και οι πληροφορίες είναι πολύ καλά διασταυρωμένες- θέλει να παραμείνει στην ΑΕΛ, ώστε να τη βοηθήσει να επανέλθει άμεσα στη Super League. Ο χαρισματικός άσος έχει δεθεί με την ομάδα του κάμπου και δεν θέλει να την εγκαταλείψει στη δύσκολη στιγμή της. Μάλιστα εξέφρασε τη συγκεκριμένη επιθυμία και στον ίδιο τον πρόεδρο των «βυσσινί», Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος εννοείται ότι τον θέλει στη νέα ομάδα που θα χτίσει.
Πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως ο 26χρονος μέσος δεσμεύεται με έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου με τη Λάρισα, η οποία το καλοκαίρι του 2012 μπορεί αν θέλει (βάσει οψιόν) να το επεκτείνει. Αν, λοιπόν, τα δεδομένα δεν αλλάξουν δραματικά, τότε ο Ρομέου θα παραμείνει κάτοικος κάμπου και την επόμενη σεζόν, ανεξάρτητα από το εάν ο... αγώνας του Πηλαδάκη για παραμονή στη Super League μέσω της αδειοδότησης δικαιωθεί ή όχι. Αλλωστε τα λεφτά που παίρνει ίσα που αγγίζουν τις 200.000 ευρώ, ποσό μη απαγορευτικό ακόμη και για τη Super League για έναν ποδοσφαιριστή με την αξία του Βραζιλιάνο.
Παίζει του Μετίν, δύσκολα για Νταμπίζα
Σε αντίθεση με τον Ρομέου, το... τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο για τον Μετίν. Στην ΑΕΛ το σκέφτονται για τον Τούρκο ηγέτη, ενώ και η επιθυμία του ίδιου (θέλει να παίξει ένα ακόμη χρόνο μπάλα) δεν είναι ξεκάθαρη. Πάντως για τον 37χρονο μέσο οι πιθανότητες να συνεχίσει στον κάμπο φαντάζουν περισσότερες (τουλάχιστον επί του παρόντος) από εκείνες για τον Νίκο Νταμπίζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου