Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Το τραβάει στα άκρα

Εξώδικο προς την επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ και επιστολή διαμαρτυρίας προς την UEFA, τον Μισέλ Πλατινί και τον Σοφοκλή Πιλάβιο απέστειλε η ΑΕΛ. Η διοίκηση των «βυσσινί» επικαλείται δημοσιεύματα, τα οποία εφόσον ευσταθούν, τότε ο Πανιώνιος δεν έχει δικαίωμα να αδειοδοτηθεί και να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Σούπερ Λίγκα.

Στο εξώδικο το οποίο εστάλη προς την επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ και κοινοποιήθηκε στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωσταντίνο Σιμιτζόγλου αλλά και στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, οι διοικούντες την ΑΕΛ επικαλούνται δημοσιεύματα του Τύπου κατά το τελευταίο διάστημα, τα οποία αφορούν οικονομικές παρατυπίες του Πανιώνιου και μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Ο κ. Τσολακάκης έκανε λόγο για χρήματα που αποδεδειγμένα δεν έχει εισπράξει ο ποδοσφαιριστής κ Μάχο, για τα οποία του παρέδωσε μία κατά τα λεγόμενα του Τσολακάκη πέτσινη επιταγή ο κύριος Απέγιτος, που έχει υπάρξει αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος»…

… «Επίσης υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εκπρόθεσμες καταβολές προς τους ποδοσφαιριστές Μπάλαμπαν και Ριέρα, για παρέλαση ποδοσφαιριστών ενώπιον της επιτροπής σας οι οποίοι θα βεβαιώσουν ότι έχουν εξοφληθεί, για προσφυγές στην FIFA ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου όπως του Ρισγκαρντ, το περιεχόμενο της οποίας σας έχει κοινοποιηθεί»….

…«Μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη πώς είναι δυνατόν να συζητείται το ενδεχόμενο χορήγησης άδειας στην ΠΑΕ Πανιώνιος, όταν υπάρχουν τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις από τις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι απαιτήσεις του νόμου δεν εκπληρώθηκαν»...

…«Οποιοδήποτε στοιχείο υποβάλλεται αργότερα από την καταληκτική ημερομηνία (8/4/2011 όταν κατατέθηκαν οι φάκελοι στην πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδότησης) και αφορά καταβολές ή διακανονισμούς πέρα από τις αυστηρά καθορισμένες από τον κανονισμό προθεσμίες αδειοδότησης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ληφθεί υπόψη".

…«Δεν θα ανεχθούμε καμία απολύτως παρέκκλιση που αναμφίβολα θα συνιστά παράβαση καθήκοντος και δεν θα διστάσουμε να προσφύγουμε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Επιφυλασσόμαστε δε να κινηθούμε νομικά για την απόδοση οποιονδήποτε ευθυνών, εφόσον διαπιστώσουμε ότι οι διατάξεις των κανονισμών παραβιάστηκαν»…

Στην επίσημη διαμαρτυρία που απέστειλε η ΑΕΛ στην UEFA, στον Μισέλ Πλατινί αλλά και στον Σοφοκλή Πιλάβιο, αρχικά ενημερώνει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου για τα δημοσιεύματα αλλά και για τις ληξηπρόθεσμες πληρωμές που αναφέρονται και στο εξώδικο και στη συνέχεια της γνωστοποιεί πως λόγω των οικονομικών οφειλών και γενικά των παρατυπιών που πραγματοποιήθηκαν δημιουργήθηκαν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στη Σούπερ Λίγκα σε σχέση με τα διεθνή κριτήρια αδειοδότησης.

Επίσης, οι «βυσσινί» αναφέρονται στα πολλά διαιτητικά λάθη που έγιναν εις βάρος τους κατά την φετινή πορεία τους στο πρωτάθλημα, ενώ κάνουν λόγο και την κατασκευή του νέου γηπέδου, «AEL FC ARENA», το οποίο κόστισε 45 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στην επίσημη διαμαρτυρία τους προς την UEFA αναφέρουν πως «αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε σε θέση να στραφούμε εναντίον της διαδικασίας αδειοδότρησης της ΕΠΟ, αλλά η ΟΥΕΦΑ ως εποπτεύων οργανισμός μπορεί να ζητήσει από την ΕΠΟ να εφαρμόσει τα κριτήρια χωρίς παρεκκλίσεις…. Καλούμε την ΟΥΕΦΑ σε έρευνα και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου