Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

«Ό,τι καλύτερο ο Κόουλμαν»

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΛ Γιώργος Μανταίος μίλησε στον Sentra 103,3 για τη συμφωνία με τον Κρις Κόουλμαν και τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.
Για τη συμφωνία της ΑΕΛ με το νέο της προπονητή, Κρις Κόουλμαν:

“Νομίζω ότι ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει ο πρόεδρος του συλλόγου. Φέρνει έναν προπονητή με θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ και την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο Κρίς Κόουλμαν έχει περάσει για τέσσερα χρόνια από την Φούλαμ με πολύ μεγάλη επιτυχία θα έλεγα κι άλλον έναν χρόνο από τη Σοσιεδάδ. Έφυγε κατόπιν διαφωνιών με τον πρόεδρο και ενώ τον Ιανουάριο του 2008 είχε την ομάδα στην 5η θέση της Πριμέρα. Μιλάμε δηλαδή για έναν προπονητή ο οποίος και επιτυχίες έχει καταγράψει και από μια σχολή που μας εμπνέει είναι και εμπιστευόμαστε τη δυναμική από την οποία προέρχεται. Νομίζω ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό στην επιλογή προπονητή”.
Για τους όρους της συμφωνίας ανάμεσα σε Λάρισα και Κρις Κόουλμαν:
“Η Κόβεντρι ήταν η τελευταία του ομάδα στην Τσάμπιονσιπ όπου και εκεί υπήρξαν κάποιες διαφωνίες με τη διοίκηση και γι αυτό δεν είχαμε καταφέρει να συνεργαστούμε με τον Κρίς Κόουλμαν τον περασμένο Ιανουάριο, διότι εκκρεμούσαν κάποιες υποθέσεις. Τα καταφέραμε τώρα και ισχύει το κάλιο αργά παρά ποτέ! Φυσικά μας ενθουσιάζει το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος δέχτηκε να έρθει στη δεύτερη κατηγορία και μάλιστα το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δέχτηκε με την πρώτη την προοπτική του να προπονήσει την ομάδα χωρίς να θέσει όρους, χωρίς να κάνει λόγο ούτε για βοηθούς ούτε για παίκτες ούτε για τίποτα. Εννοείται βέβαια ότι αυτά θα γίνουν αλλά δεν είναι θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ως όροι απαράβατοι για να ισχύσει η συνεργασία. Η συνομιλία του με τον κύριο Πηλαδάκη έγινε στο πλαίσιο του ότι εγώ θέλω να έρθω να προπονήσω την ομάδα και από εκεί και πέρα θα τα βρούμε όλα”.
Για την ημερομηνία άφιξης του νέου προπονητή:
“Θα έρθει την ερχόμενη, διότι έχει κάποιες υποχρεώσεις ως σχολιαστής αγγλικού καναλιού, ενδεχομένως για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ή ίσως για κάποιον αγώνα της Τσάμπιονσιπ. Είναι σχολιαστής σ' αυτή την κατηγορία και ολοκληρώνει αυτή του τη συνεργασία στο τέλος της εβδομάδας, οπότε από την προσεχή Δευτέρα θα είναι ελεύθερος να κανονίσει το ταξίδι του. Εμείς τον περιμένουμε στα μέσα της άλλης εβδομάδας”.
Για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΛ και πότε θα ολοκληρώσει τον προγραμματισμό της:
“Ήδη την τελευταία εβδομάδα έγιναν πολλές επαφές του Κώστα Πηλαδάκη με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπαίνουν ασφαλώς στο μικροσκόπιο του νέου προπονητή. Υπήρξε αυτό που λέμε η προκαταρκτική συζήτηση, συμφωνήθηκαν κάποια πράγματα αλλά από εκεί και πέρα τους παρέπεμψε όλους ο κύριος Πηλαδάκης στο νέο προπονητή. Ο κύριος Κόουλμαν όταν θα έρθει στην Ελλάδα θα έχει στα χέρια του μια λίστα με περίπου δέκα παίκτες γνωστούς σε όλους μας στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να έρθουν στην ΑΕΛ. Θα τους αξιολογήσει, θα τους κρίνει και νομίζω θα έχουμε μια μεταγραφική θύελλα τις προσεχείς εβδομάδες μέχρι τις 10 Ιουνίου περίπου, που ευελπιστούμε ότι θα έχουν κλείσει και αρκετές τρύπες στο ρόστερ. Ο Κόουλμαν θα αξιολογήσει και το υπάρχον υλικό και τους παίκτες με τους οποίους ήδη έχουμε κάνει κάποιες επαφές και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συνεργασία μαζί τους. Δηλαδή υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους θα μπουν στο μικροσκόπιο του Κόουλμαν. Μένει ακόμη το θέμα του τεχνικού διευθυντή που είναι επίσης πολύ σοβαρό. Το θέμα του βοηθού του Κρις Κόουλμαν που εμείς θέλουμε να είναι κάποιος ικανός να βοηθήσει τον προπονητή στην προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα, γιατί από την αρχή ο Κώστας Πηλαδάκης δεν ήθελε τεχνικό γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας γιατί αυτό που πρεσβεύουμε είναι ότι δεν υπάρχουν γνώστες και μη αλλά υπάρχουν καλοί προπονητές και μέτριοι προπονητές. Εμείς θέλαμε έναν καλό προπονητή, αφού τον βρήκαμε πρέπει να τον πλαισιώσουμε με έναν άνθρωπο που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτό το πολιτιστικό σοκ από την Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ στη Β' Εθνική της Ελλάδας και σε αυτά τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις”.
Για το θέμα του γηπέδου και την κόντρα που έχει προκύψει με την εταιρία:
“Ήδη είχαμε προχωρήσει σε κάποιες δικαστικές ενέργειες εναντίον της ΕΡΓΟ 3, με σκοπό να διασφαλιστούν τα απωλεσθέντα κέρδη των Λαρισαίων που είχαν εμπλακεί στην κατασκευή του γηπέδου. Από εκεί και πέρα η ΕΡΓΟ 3 είναι μια εταιρία που από τον περασμένο Δεκέμβρη “βάρεσε κανόνι”, εντάχθηκε στο νόμο περί πτώχευσης και ξαφνικά πολλούς μήνες μετά καταθέτει μια αγωγή, μια μήνυση με την οποία χαρακτηρίζει υπεύθυνους άλλους εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρίας και τον κύριο Πηλαδάκη ως πρόεδρο της Λάρισας. Δεν ισχύει. Το έχουμε διαψεύσει, δεν χρωστάμε εμείς τίποτα η ΕΡΓΟ 3 χρωστάει ότι χρωστάει κα είναι μια εταιρία η οποία έχει πτωχεύσει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου