Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

«Μόνο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι»

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της ΑΕΛ και της εταιρίας ΕΡΓΟ 3, η οποία είναι η κατασκευαστική εταιρεία του AEL FC Arena. Η μεριά των «βυσσινί» το μόνο που ζητά μέσω της σημερινής ανακοίνωσης της είναι να πληρωθούν εκείνοι που εργάστηκαν για να δημιουργηθεί το γήπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ:

«Στην ανακοίνωση της εταιρίας ΕΡΓΟ 3 που διοχετεύθηκε σε ιστοσελίδες την Παρασκευή 5/8/2011, αποφασίσαμε συνειδητά να μην απαντήσουμε. Πρόκειται για την εταιρία που εκμεταλλεύθηκε ευνοϊκές διατάξεις της νομοθεσίας, για να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και να αφήσει ανεξόφλητους πολλούς λογαριασμούς.

Σήμερα, 48 ώρες μετά, και αφού διαπιστώθηκε ότι ουδείς ασχολήθηκε με τις ανυπόστατες αιτιάσεις της, η ίδια εταιρία (ναι, η υπό πτώχευση ΕΡΓΟ 3) αποφάσισε να προχωρήσει στο επίπεδο της επί πληρωμή προπαγάνδας. Διαφημίζει τις θέσεις της με μισθωμένες καταχωρήσεις, τόσο στην πρώτη σελίδα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδα της ελληνικής περιφέρειας, όσο και σε εβδομαδιαία εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Στις πληρωμένες καταχωρήσεις, η ΕΡΓΟ 3 πρεσβεύει ότι «αναγκάστηκε να διακόψει τη σιωπή της», θεωρώντας πως όλοι έχουν ξεχάσει ότι η ίδια ξεκίνησε πόλεμο εντυπώσεων τον περασμένο Μάιο, με δημοσίευση σε εβδομαδιαία εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας. Εως τότε, η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ» ουδέποτε είχε αναφερθεί στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ΕΡΓΟ 3 και στις εκατοντάδες εκκρεμότητες που είχε αφήσει στο «AEL FC ARENA». Αναφέρει επίσης ότι «οι πραγματικές ανάγκες για τεχνικές διευθετήσεις είναι περίπου 200.000 ευρώ». Πάλι καλά που παραδέχεται ότι χρειάζονται «τεχνικές διευθετήσεις». Μόνο που υπάρχει το εξής... "πρόβλημα": ανεξάρτητη εταιρία τεχνικών συμβούλων εκτίμησε πρόσφατα ότι το κόστος τους υπερβαίνει 2.500.000 ευρώ!

Κύριοι της ΕΡΓΟ 3...

Δεν θα ήταν πιο τίμιο εκ μέρους σας, αν τα χρήματα που δαπανήσατε για τις συγκεκριμένες καταχωρήσεις στην «Ελευθερία» και τη «Real News», τα είχατε επενδύσει για την αποπληρωμή μέρους των οφειλομένων προς εκείνους που εργάστηκαν -στην πλειοψηφία τους Λαρισαίοι- για την κατασκευή του νέου γηπέδου; Τι άποψη σχημάτισαν άραγε για την πληρωμένη καταχώρησή σας ορισμένοι επαγγελματίες και εταιρίες όπως: Χωματουργοί (Μπακρατσάς-Σαμαράς), υδραυλικοί, υπεύθυνοι κλιματισμού, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, άνθρωποι του μεροκάματου που τους χρωστάτε 30.000 ευρώ (Σ. Κατσιφής), η εταιρία σκυροδέματος (ΑΡΜΟΣ), τα ανυψωτικά συστήματα (Τσαπατώρης), οι σκαλωσιές (ΑΦΟΙ Bράκα), οι προμηθευτές («ALPHA WOOD»), η «ΗΛΕΚΤΡΟΡΑΜΑ», η «KLEEMAN», και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που σύμφωνα με τα στοιχεία μας το χρέος σας προς αυτές ξεκινά από 1.000 και ξεπερνά σε κάποιες από αυτές τις 100.000 ευρώ;

Δεν χρειάζεται να καλύψετε τις ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ, ύψους 120.000 ευρώ, διότι έχουν ήδη καταβληθεί από τους ετέρους της κοινοπραξίας (Ντόντος, Καθάριος), παρότι αυτό αποτελούσε συμβατική σας υποχρέωση. Ούτε απαιτούμε να μας καταβάλετε 5.000 ευρώ ημερησίως, για κάθε συναυλία που διεξήχθη στο AEL FC ARENA (τόσο ήταν το κόστος της γεννήτριας που ενοικιάζαμε, αφού λόγω κακοτεχνιών οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις δεν «σηκώνουν» τις απαιτήσεις του ρεύματος). Το μόνο που ζητάμε είναι να καταβάλετε σε όσους εργάστηκαν τα δεδουλευμένα.
ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου