Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Πηλαδάκης: «Περισσότερες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα»

Για τον φιλικό αγώνα με τον Πανσερραϊκό και για ποια κατηγορία ετοιμάζεται η ΑΕΛ:

"Είναι εξωφρενικά δυσάρεστο να μην ξέρεις σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα σου. Είναι πολύ δυσάρεστο ειδικά για εμάς που έχουμε αδικηθεί. Όποια ομάδα έχει παραβατική συμπεριφορά εις βάρος κάποιας άλλης, θα έπρεπε να τιμωρείται και να επωφελείται η ομάδα που έχει αδικηθεί. Σε αυτή τη συγκυρία μάς πνίγει όλους το δίκιο, κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάνουμε το φιλικό με τον Πανσερραϊκό, για να ακουστεί κιόλας λίγο παραπάνω η φωνή μας".

Για τους λόγους που δεν δουλεύουν από κοινού οι φορείς του ποδοσφαίρου για να βρουν λύσεις.

"Το ίδιο το ποδόσφαιρο έχει δείξει πολλά κακά δείγματα γραφής. Έχουν παρθεί δικαστικές αποφάσεις που προκαλούν τον κόσμο. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα που δικάστηκε ερήμην της ΕΠΟ, στα ίδια της τα γραφεία. Εγώ δεν έχω διαπιστώσει ότι ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα είναι διατεθειμένοι από κοινού να βρουν λύσεις. Είναι στο χέρι τους να το αποδείξουν, αλλά μέχρι στιγμής μόνο η πολιτεία έχει δείξει τη διάθεση να βρει λύσεις. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό στο χώρο του ποδοσφαίρου, τότε οι φορείς θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερο θάρρος και να πάρουν δραστικές αποφάσεις. Φυσικά, ούτε η εξόντωση μίας ομάδας είναι η ιδανικότερη λύση. Ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε και την περίπτωση της αύξησης των ομάδων που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα. Πρόκειται για μία απόφαση με την οποία πολλοί θα ευχαριστηθούν και κανένας δεν πρόκειται να δυσαρεστηθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση, με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, να βρεθεί μία λύση η οποία θα είναι αναίμακτη. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου οι φορείς θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να πάρουν μία απόφαση η οποία θα είναι δίκαιη και θα την χειροκροτήσουν όλοι".

Για τον αν έχει εμπιστοσύνη ότι θα βρεθεί λύση από ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα

Οι πράξεις είναι αυτές που αποδεικνύουν την ειλικρίνεια και την τιμιότητα. Ιδου η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Το 80%-90% του κόσμου πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε λάθος δρόμο και ότι δεν λειτουργούν έντιμα τα πράγματα. Είναι στο χέρι όλων αυτών των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να ανατρέψουν το κλίμα. Όλο αυτό το διάστημα ακούμε μεγάλες κουβέντες και επί της ουσίας… τίποτα. Είναι μία χρυσή ευκαιρία της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας να αποδείξουν στον κόσμο ότι έχουν καταλάβει το τι συμβαίνει, κι όχι να κουκουλώνουμε, όχι να καθυστερούμε, ούτε να παρατείνουμε".

Για το αν η ΑΕΛ κάνει μεταγραφές για τη Σούπερ Λίγκα ή την Football League

Η πρόθεση μας ήταν να φτιάξουμε ένα πολύ καλό σύνολο, ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα παίζουμε. Βέβαια, όπως όλες οι ομάδες, έτσι κι εμείς, έχουμε συρρικνώσει τον προϋπολογισμό μας. Αυτή τη στιγμή, επειδή ο ΟΠΑΠ θεώρησε ότι κάποιες ομάδες είχαν παραβατική συμπεριφορά, έχει τιμωρήσει μαζί τους κι όλες τις υπόλοιπες και δεν έχει πληρώσει τα συμφωνηθέντα. Η πολιτεία θα πρέπει να επιβραβεύει τους έντιμους, κι όταν κάποιος αποδεδειγμένα δεν είναι, τότε θα πρέπει να τιμωρείται. Θεωρώ ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει έπειτα από 2-3 εβδομάδες. Όταν θα καταλήξουν στο ποιές ομάδες θα αγωνίζονται τελικά στη Σούπερ Λίγκα, τότε σε αυτές που δεν είχαν το χρόνο να φτιάξουν ένα δυνατό ρόστερ, θα πρέπει να τους δοθεί αυτή η δυνατότητα. Βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι ακόμα κι αν τους δοθεί μία παράταση τον Σεπτέμβριο για μεταγραφές, τότε θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί η μεταγραφική περίοδος θα έχει τελειώσει.

Για το αν έχει κάποια ενημέρωση από την Ομοσπονδία

Δεν έχω καμία ενημέρωση. Τον τελευταίο μήνα υπάρχουν αποφάσεις που η μία αναιρεί την άλλη. Σε αυτή τη χρονική στιγμή θα πρέπει να δοθούνε λύσεις δίκαιες, οι οποίες θα χειροκροτηθούν από την πλειοψηφία των φιλάθλων του ποδοσφαίρου, η οποία περιμένει να δει ποδόσφαιρο.

Για το αν έχει μετανιώσει για τη δημιουργία του γηπέδου

Εννοείται πως το έχω μετανιώσει. Αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε με άλλες προδιαγραφές. Με διαφορετικούς παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τους οποίους ξεκίνησε και η Σούπερ Λίγκα. Ήμουν από τους ρομαντικούς που πίστευαν ότι αυτό το πράγμα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν ευθύνες τεράστιες τόσο για τους παράγοντες και την Ομοσπονδία όσο και για τους οπαδούς για αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου