Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Οικονομικός ορθολογισμός


«Όλα θα κινηθούν σε συνθήκες αγοράς και με βάση τις τιμές που έχουν δημιουργηθεί». Αυτή είναι η δήλωση του προέδρου της ΑΕΛ Κωστή Πηλαδάκη για τον οικονομικό προϋπολογισμό τη νέα αγωνιστική σεζόν και δείχνει ότι τη νέα χρονιά θα υπάρχει οικονομικός ορθολογισμός.Αυτή θα είναι και η πολιτική που θα ακολουθήσουν όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα που δείχνουν να έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση της χώρας και δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι τέτοια περίοδο είχαν γίνει τριάντα μεταγραφές και φέτος μόλις επτά(η ΑΕΛ έχει κάνει τη μία που ήταν η απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη).

Για την ΑΕΛ ο πρόεδρος Κωστής Πηλαδάκης είναι αποφασισμένος να μην προχωρήσει σε καμία αύξηση των αποδοχών των ποδοσφαιριστών(εκτός από ορισμένες που προβλέπονται από συμβόλαια) καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσει η ομάδα να δημιουργήσει χρέη(και γνωρίζουν όλοι το πικρό παρελθόν…).

Επίσης και στα λειτουργικά έξοδα θα υπάρχει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Με βάση αυτό το σκεπτικό θα γίνει σήμερα ή αύριο η συνάντηση του προέδρου με τον προπονητή Γιάννη Παπακώστα όπου θα αποφασίσουν ποιους παίκτες θα διεκδικήσουν τη μεταγραφική περίοδο και το σύνολο του ποσού που θα διατεθεί είναι 1.000.000 ευρώ.

Επίσης υπάρχει σκέψη να αποκτηθεί και αριστεροπόδαρο σέντερ μπακ κάτι που αφήνει ερωτηματικά για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον Νταμπίζα και ο παίκτης έχει δηλώσει δημόσια ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ.

ΒΟΥΖΑΣ-ΡΕΤΖΑΣ

Σήμερα θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για εργομετρικές εξετάσεις ο Αντώνης Βούζας και ο παίκτης του Φιλοκτήτη Μελιβοίας Βασίλης Ρέτζας. Ο πρώτος θα γίνει επαγγελματίας σύντομα, ενώ ο δεύτερος μάλλον θα αποκτηθεί καθώς στα σχέδια του Παπακώστα είναι να υπάρχουν πέντε με έξι νεαροί στην ομάδα.

ΔΕΚΑ ΦΙΛΙΚΑ

Δέκα φιλικά παιχνίδια θα δώσει η ΑΕΛ την περίοδο της προετοιμασίας και το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει δύο παιχνίδια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι (10-26 Ιουλίου) και το ένα θα είναι μάλλον με τον Ατρόμητο Αθηνών, τρία φιλικά θα δοθούν στο εξωτερικό και μάλλον στη Βόρεια Ιταλία που θα γίνει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας ενώ ακολούθως οι «βυσσινί» θα δώσουν τέσσερα φιλικά παιχνίδια.

Του Σωτ. Κέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου