Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Μοναδικός απών ο Βιέρα

Με τον Σεμπαστιάν Βιέρα να απουσιάζει οκληρώθηκε η ενδέκατη ημέρα του δευτέρου σταδίου της προετοιμασίας της ΑΕΛ στο Καρπενήσι. Ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας θα παραμείνει για μια 1-2 ημέρες ακόμα εκτός προπονήσεων, κάνοντας ειδικό πρόγραμμα στην πισίνα, μέχρι να υποχωρήσουν οι ενοχλήσεις που ένιωσε στους κοιλιακούς. Αντίθετα, κανονικά προπονήθηκε ο Παναγιώτης Κατσιαρός, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωσε στους προσαγωγούς και έδωσε κανονικά το παρών στην απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης.

Μετά από ένα πρωινό «αποχής» από τις εγκαταστάσεις της πρώην «Πειραϊκής – Πατραϊκής» οι «βυσσινί» επέστρεψαν και πάλι στο γήπεδο αφήνοντας πίσω τους το πρωινό γυμναστήριο. Οι βελτιωτικές εργασίες που έγιναν την Τετάρτη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Avaris» απέδωσαν εν μέρει καρπούς. Κι αυτό γιατί ναι μεν το γήπεδο «μαλάκωσε», μετά το χθεσινό πότισμα, όμως η σημερινή μεσημεριανή βροχή το έκανε βούρκο σε αρκετά σημεία. Το χόρτο του είναι ήδη αρκετά ταλαιπωρημένο και οι καθημερινές βροχές που εκδηλώνονται , εδώ και λίγες μέρες, την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάσταση του.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Γιάννης Παπακώστας «δούλεψε» για άλλη μια μέρα την επιθετική ανάπτυξη εισάγοντας την «κάθετη μεταβίβαση». Ο τεχνικός της ΑΕΛ μάλιστα αφού, όπως συνηθίζει, έκανε αρχικά την άσκηση στη «θεωρία» χωρίζοντας των αγωνιστικό χώρο στα δυο και δημιουργώντας δυο νέα γήπεδα. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι πως λόγω της απουσίας του Βιέρα τον ρόλο του τερματοφύλακα στην μια εστία ανέλαβε ο προπονητής τερματοφυλάκων, Χρήστος Μιχαήλ. Στη συνέχεαι, μεταβαίνοντας στην «πράξη», δηλαδή σε δίτερμα, ο τεχνικός της ΑΕΛ για να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του μετρούσε ως διπλά τα γκολ τα οποία θα προέρχονταν από «κάθετες μπαλιές». Με το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης να αναλώνεται στο δίτερμα και τον Γιάννη Παπακώστα να παρακολουθεί, για πρώτη φορά όχι από πολύ κοντά όντας «μέσα» στις φάσεις, τις προσπάθειες των παικτών του κύλησε κι αυτή η προπόνηση στα Ευρυτανικά εδάφη.

Έχοντας ξεπεράσει τις δυο ώρες προπόνησης ο Έλληνας τεχνικός έδωσε τέλος στο δίτερμα στέλνοντας τους παίκτες του για το σχετικό χαλάρωμα. Όμως η προπόνηση δεν είχε τελειώσει για όλους. Οι Καρανίκας και Λούγκος ανέλαβαν να φέρουν την μπάλα στην περιοχή με σέντρες με τους Νταμπίζα και Κολοβέτσιο, έχοντας της βοήθεια και του Σίμιτς εκτός περιοχής, να αναλαμβάνουν την «αναχαίτιση» των Ελευθεριάδη, Αμπουχατζίρα, Σιατραβάνη και Γκαμπέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου