Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΣΦΑ : Οι θεσμοί και το κράτος...

Για τα αγωνιστικά δε θα πούμε τίποτα πια. Τα 'παμε, τα ξανάπαμε, τίποτα δεν άλλαξε. Δυό ακόμα τραγικά λάθη προστέθηκαν στη σωρεία αυτών που προηγήθηκαν και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Η πρόσκαιρη μείωση του σκορ δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και το χειρότερο είναι ότι, κανείς απ' όσους βρέθηκαν την Κυριακή στην κατ' ευφημισμό FC ARENA, δεν πίστευε πως μπορεί να αλλάξει.
Θα ήταν πραγματικό θαύμα να αποδειχθεί ικανή η μονοπρόσωπη διαχείριση της ΠΑΕ. Ένας αδαής επιχειρηματίας που αρνείται να μάθει από τα λάθη του, ένας πρώην μετρ που "βοηθά" περιστασιακά και ένας τραγικός υπεύθυνος ασφαλείας, σταδίου, εισιτηρίων, συνδέσμων, "υπεύθυνος" γενικά, σίγουρα δε συνιστούν επιτυχημένη συνταγή για να διαχειριστείς τις τύχες μιας μεγάλης ομάδας, που το βάρος της φανέλας της μπορεί πανεύκολα να σε συνθλίψει. Σε αντίθεση με ότι ίσως πιστεύουν κάποιοι, η ΑΕΛ δεν είναι πρώτο τραπέζι πίστα.
Εφιάλτης, για ακόμη μια φορά, η αγωνιστική χρονιά για την ΑΕΛ. Τις διοικητικές ανεπάρκειες, τις διοικητικές ανοησίες και την προεδρική νιρβάνα, τις  έχουμε αναφέρει τόσες φορές που η επανάληψη συνιστά βλασφημία. Αυτή τη φορά ο Χάρος δεν ξεγελάστηκε και το μόνον ερώτημα, που θα δωθεί ο καφές.
Ήττα αυτό που μπορούσαν και αυτό που προσέφεραν απλόχερα όλοι όσοι αποτέλεσαν το οικοδόμημα της ΑΕΛ. Ήττα παντού, ήττα πολυεπίπεδη, ήττα ταπεινωτική. Οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος τους και πλέον πικραμένοι παρότι κέρδισαν τις οπαδικές τους μάχες, είναι κι οι μόνοι που θα μείνουν για να παλέψουν τελικά. Μαθημένοι είναι άλλωστε.
Μόνο που αυτή τη φορά ο βασιλιάς θα'ναι γυμνός.
Αυτή τη φορά Κωστή, τα πέτρινα χρόνια πασχίζεις να είσαι ΕΣΥ.

Υ.Γ. Όταν καταλύθηκαν οι θεσμοί και το κράτος, που ήσουν εσυ ρε Κωστή να σταθείς δίπλα μας, να τους υπερασπιστείς μαζί μας;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου