Σάββατο 10 Απριλίου 2010

«Προέχει η μαθηματική σωτηρία»


Αρχικά ο 24χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη και τον στόχο της ομάδας του:
« Το παιχνίδι αυτό με τον Πανιώνιο είναι ένας κρίκος από την αλυσίδα με τους αγώνες που είχαμε για να συγκεντρώσουμε τουλάχιστον 11 βαθμούς. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια συγκεντρώσαμε δέκα. Ουσιαστικά πιστεύω ότι η ομάδα έχει θέσει τον στόχο της που έθεσε από τον Γενάρη και μετά αλλά τυπικά απομένει ένας βαθμός.»

Σχετικά με τις απουσίες της ΑΕΛ για την συγκεκριμένη αναμέτρηση:
« Και στα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε απουσίες και μάλιστα ήταν νικηφόρα εκτός από αυτό με την Καβάλα όπου πήραμε την ισοπαλία. Ευτυχώς έδειξαν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και μερικοί και από την κερκίδα ότι ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση και φρόντισαν να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν. Κάτι τέτοιο ελπίζουμε ότι θα γίνει και την Κυριακή.»

Η βαθμολογική αδιαφοριά του Πανιωνίου και για το κατά πόσο θα επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα:
« Ο Πανιώνιος μαθηματικά έχει σωθεί, έχει έναν βαθμό πάνω από εμάς αλλά δεν φαντάζομαι ότι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει μία σταθερή πορεία, ανήκει σε μια κατηγορία ομάδων που έχει ως στόχο να τερματίζει πάνω από την μέση της βαθμολογίας και δεν πιστευύω ότι θέλουν άλλη ομάδα να πάρει την δική θέση γιατί αν κερδίσουμε εμείς την Κυριακή τους προσπερνάμε και θα πλησιάσουμε και την Καβάλα. Το κίνητρο σε σταθερές ομάδες και σε καλές ομάδες όπως είναι ο Πανιώνιος υπάρχει και πάντα θα υπάρχει.»

Όσο για την πορεία την ομάδας του εφέτος και στο τι έφταιξε και η ΑΕΛ παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία τόνισε:
« Καταρχάς προέχει και η μαθηματική σωτηρία και μετά να κοιτάξουμε το τι έφταιξε. Δημόσια τέτοιες συζητήσεις οφείλουμε να τις κάνουμε ακόμα και αν έχουμε ζήσει επιτυχίες στο παρελθόν με την ομάδα, απλά τώρα αν αναλύσει ο κάθε ποδοσφαιριστής τι είχε φταίξει και τι δεν είχε φταίξει από τον Μάιο μέχρι τώρα. Οπότε είναι λάθος να ρίξουμε κάπου τις ευθύνες.»

Για το αν οφείλεται η συμμετοχή της ΑΕΛ στην Ευρώπη από τον περασμένο Ιούνιο για την κακή εικόνα της ομάδας είπε:
« Ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσα αυτό ως δικαιολογία. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που παίζουν περίπου 70 με 80 παιχνίδια με τους συλλόγους τους και τις Εθνικές τους ομάδες. Αυτή η δικαιολογία θα γύρναγε προς τα εμάς στο να παραδεχτούμε πως δεν είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε πολλούς αγώνες. Σίγουρα είναι μία καλή δικαιολογία όμως δεν είναι η βασική. Εγώ πάντως προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα αυτή την δικαιολογία ως την βασική.»

Στο τι άλλαξε ο Παπακώστας:
« Βασικά όταν οι ομάδες σε όλο τον κόσμο αλλάζουν προπονητή στατιστικά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχουν όλοι διαφορετική εικόνα. Εμείς δεν είμασταν τόσο κακοί γιατί υπήρχαν και παιχνίδια που αδικηθήκαμε από το σκορ. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τον κύριο Μπάγεβιτς που είπε ότι ήταν ευχαριστημένος που η ομάδα του δέχθηκε μόνο ένα γκολ από εμάς αντί για πέντε. Ο Παπακώστας αυτό που έκανε ήταν να ανυψώσει το ηθικό όλων ακόμα και αυτών που ήταν εκτός δεκαοκτάδας. Βοήθησε λοιπόν στην ψυχολογία της ομάδας μας τα λόγια, με κουβέντες. Το δεύτερο που έκανε είναι ότι έβαλε δυο τρία χαρακτηριστικά στην ομάδα τα οποία ταίριαξαν. Το ένα είναι η αλληλοκαλήψεις την ώρα που βρισκόμαστε σε θέση άμυνας και το άλλο το πρέσινγκ όταν χάνουμε την μπάλα.»

Τέλος, ο Έλληνας μέσος σε ερώτηση σχετική με το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ΑΕΛ απάντησε:
« Δεν έχουμε ακόμα συζητήσει. Αν είχαμε κάποια επαφή πιστέψτε με θα το έλεγα. Δεν μου αρέσει να κρύβομαι. Αν συμφωνήσω τότε σίγουρα θα το μάθετε αμέσως. Πάντως προς το παρόν προέχει η σωτηρία της ομάδας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου