Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Σε κατάσταση πολιορκίας ο ΟΣΕ

Η ημέρα για τους φίλους της ΑΕΛ που έχοντας εξασφαλισμένο εισιτήριο ήθελαν να βρεθούν στο Πανθεσσαλικό στάδιο ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Οι πρώτες πληροφορίες έφτασαν λίγο πριν από το μεσημέρι και τελικά αποδείχτηκαν αληθινές…
Με απόφαση του ΟΣΕ (μετά από σχετικό έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας επικαλούμενη λόγους ασφαλείας) τα δρομολόγια προς το Βόλο, σταμάτησαν από τις 2 το μεσημέρι ως και τις 8 το βράδυ, κόβοντας έναν ασφαλή δρόμο για την γείτονα πόλη. Μία απόφαση που δεν την δέχτηκαν όμως χωρίς αντίδραση οι φίλαθλοι της ΑΕΛ… Αρκετοί εξ αυτών βρέθηκαν στον σταθμό του ΟΣΕ και έκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές για μεγάλο χρονικό διάστημα διακόπτοντας την σιδηροδρομική σύνδεση της Ελλάδας με στόχο να πείσουν τη διοίκηση να αλλάξει την απόφασή της.

Παράλληλα οι φίλαθλοι της ΑΕΛ είχαν στο πλευρό τους και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι προσπαθούσαν να πείσουν τις αστυνομικές αρχές για πως είναι καλύτερα να αρθεί η απαγόρευση. Κάποια στιγμή, μάλιστα, στα βρέθηκε στο χώρο και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, που από τη δική του πλευρά προσπάθησε να ανατρέψει την όλη κατάσταση, χωρίς όμως να επιτύχει κάτι σημαντικό κι αυτός.
Η απόφαση της διακοπής όλων των δρομολογίων με προορισμό το Βόλο μετά της δυο το μεσημέρι δεν άλλαξε και λίγα λεπτά μετά τις 4 το μεσημέρι έκαναν την εμφάνισή τους στον σταθμό του ΟΣΕ και τρεις διοιμιρίες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ με σκοπό να αποκρίνουν τους φιλάθλους της ΑΕΛ. Το ήδη τεταμένο κλίμα δεν άργησε να …πάρει φωτιά και η κατάσταση ξέφυγε από το έλεγχο, με σπασμένες τζαμαρίες και αρκετά χημικά να γράφουν τον επίλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου