Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Στον Εισαγγελέα Εφετών το LarissaFC Forum

Μέλη του LarissaFC Forum πήραν την πρωτοβουλία να επισκεφτούν, σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας για την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ που απαγορεύει την είσοδο στην πόλη του Βόλου τους Λαρισαίους.

Μετά από την αρχική έκπληξη που αισθανθήκαμε διαβάζοντας την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σύμφωνα με την οποία «θα απαγορευθεί η είσοδος στην πόλη του Βόλου» σε Έλληνες πολίτες, κάποιοι φίλαθλοι της ΑΕΛ, μέλη της διαδικτυακής κοινότητας larissafc.com, Έλληνες πολίτες, Λαρισαίοι και Θεσσαλοί αισθανθήκαμε την υποχρέωση να αναζητήσουμε το δίκαιό μας απευθυνόμενοι στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό και συγκεκριμένα στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει και η Εισαγγελεία Βόλου αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
Συντάξαμε λοιπόν την συνημμένη αίτηση με την οποία ζητούμε διευκρινίσεις και απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί.




Προς
Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας
Ενταύθα

ΑΙΤΗΣΗ
1. Α. Γ. του Σπυρίδωνος, Δικηγόρου,κατοίκου Λάρισας,
2. Μ. Μ.του Αντωνίου, διπλ. Μηχ. Μηχανικού, κατοίκου Λάρισας,
3. Ι. Τ. του Θωμά, Κρεοπώλη, κατοίκου Λάρισας,
4. Δ. Μ. του Ελευθερίου, Δικηγόρου κατοίκου Λάρισας.
_________________________

Λάρισα, 20 Οκτωβρίου 2010
Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελεύ,
Με μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια ενημερωθήκαμε χθες δια του ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου για την πρωτοφανή ανακοίνωση της ΠΑΕ «Ολυμπιακός Βόλου» ενόψει του σαββατιάτικου ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της εν λόγω ομάδας με την Α.Ε.Λάρισας, με την οποία ανακοινώνεται η απαγόρευση της εισόδου όλων των Λαρισαίων -όχι μόνον στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα- αλλά ακόμη και στην ίδια την πόλη του Βόλου!!!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ διευκρινίζει πως για τον αγώνα του Σαββάτου Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα, δεν θα διατεθούν εισιτήρια προς πώληση στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, για λόγους ασφαλείας.
Επίσης, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ενημερώνει τους φιλάθλους της ΑΕΛ ότι την ημέρα του αγώνα, Σάββατο, δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στην πόλη και η προσέγγιση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Επίσης τους καλεί να σεβαστούν την απόφαση των διοικήσεων των δύο ΠΑΕ και να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την τηλεόραση».
Επειδή αγνοούμε κατά πόσο η εν λόγω ανακοίνωση απηχεί και τις απόψεις και αποφάσεις της τοπικής εισαγγελικής και αστυνομικής αρχής της Μαγνησίας.
Επειδή μια τέτοια απαγόρευση συνεπάγεται πρωτοφανή και ανεπίτρεπτο περιορισμό βασικών συνταγματικών ελευθεριών Ελλήνων πολιτών, παρόμοιο του οποίου συναντά κανείς μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα.
Αιτούμεθα
Όπως διευκρινίσετε προς ημάς Αν υφίσταται υπηρεσιακή απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην πόλη του Βόλου, τις διατάξεις πάνω στις οποίες βασίζεται, καθώς και τον πρακτικό τρόπο διάκρισης μεταξύ Λαρισαίων «φιλάθλων» και απλών Λαρισαίων εκδρομέων.
Σε περίπτωση δε, που δεν υφίσταται τοιαύτη απόφαση, παρακαλούμε να μάθουμε τα μέτρα, τα οποία πρόκειται να λάβουν οι εν λόγω υπηρεσίες (Εισαγγελεία Πρωτοδικών Βόλου, Αστυνομική Δ/νση Μαγνησίας), καθώς επίσης και ο αρμόδιος Αθλητικός Εισαγγελέας για την αποτροπή παρόμοιων προκλητικών ενεργειών -λεκτικών και πρακτικών- εκ μέρους ποδοσφαιρικών παραγόντων, οι οποίες υπονομεύουν την φιλική συνύπαρξη μεταξύ των κατοίκων Λάρισας και Βόλου και δυναμιτίζουν το κλίμα δημιουργώντας εντάσεις και εν δυνάμει κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο της παρούσας.
Μετά Τιμής




Επίσης ένας από εμάς, ο κ. Μαργαρίτης Μακρής, απέστειλε ήδη από χθες (19.10.2010) το συνημμένο email προς τον κ. Πρωθυπουργό με το παρακάτω περιεχόμενο:
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Επικοινωνώ, για πρώτη φορά μαζί σας μέσω της προσωπικής σας ιστοσελίδας, με αφορμή τον προσεχή αγώνα Ολυμπιακού Βόλου - ΑΕΛ και ειδικότερα για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, που γυρνά την χώρα μας πολλά πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές που δεν θέλουμε να θυμόμαστε...
Έχουμε δεί ανακοινώσεις που απαγορεύουν μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών. Έχουμε δεί απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Τις κατανοούμε.
Αλλά ανακοίνωση σαν τη σημερινή, που να απαγορεύει την επίσκεψη Λαρισαίων στην πόλη του Βόλου, έστω για καφέ ή ούζο στην παραλία, ούτε είδαμε ποτέ, ούτε πιστεύαμε οτι μπορεί να συμβεί, είκοσι μόλις ημέρες πρίν την (για πρώτη φορά) διοικητικής ένωσής μας ως περιφέρεια.
Δείτε σχετικά :
Κώδικας:
Κώδικας:
Επειδή ζούμε σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ χώρα. Επειδή όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Επειδή θεωρώ ότι η συγκεκριμμένη απόφαση θίγει την αξιοπρέπειά μου ως Έλληνα Πολίτη, σας παρακαλώ, αν υπάρχει αρμόδιος εισαγγελέας ας "μαζέψει" και ας συνεφέρει τους παραπάνω "εμπνευστές" αυτής της δόλιας και άθλιας για την χώρα μας ανακοίνωσης.

Με τιμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου