Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Δοκιμές με στόχο την ανάκαμψη

Οι γιορτές τελείωσαν για τους «βυσσινί» και μαζί οδεύει προς το τέλος της και η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο δεύτερος γύρος είναι προ των πυλών και η ομάδα του Γιέρν Άντερσεν ψάχνει εναγωνίως μια νίκη που εκτός της βαθμολογικής ανάσας θα δώσει και ψυχολογία για τη συνέχεια. Πλέον, η ΑΕΛ καλείται στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου να δώσει δυο σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Η αρχή θα γίνει την Τρίτη στο Περιστέρι, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη.
Αν και η Κυριακάτικη ήταν ουσιαστικά η τελευταία προπόνηση, υπάρχει βέβαια και το πρωινό χαλάρωμα της Δευτέρας, ενόψει Ατρομήτου , παρόλα αυτά ο Γιέρν Άντερσεν έδειξε να μην έχει κατασταλάξει στο σχήμα που θα παρατάξει στο Περιστέρι. Ο Νορβηγός τεχνικός δείχνει πως θέλει να περιορίσει την κυκλοφορία της μπάλας από τον αντίπαλο, για αυτό και προσανατολίζεται σε ένα σχήμα με πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή. Έχοντας στην ουσία μόλις δυο επιπλέον «βέλη» στη «φαρέτρα» του, τους Τσοντοφάλσκι και Τσιμπάμπα, ο Σκανδιναβός ψάχνει την ανάκαμψη στο «ανακάτεμα της τράπουλας».
Με ένα σχήμα παρόμοιο με αυτό που έπαιζε η Εθνική Ελλάδος επί εποχής Ότο Ρεχάγκελ,  δείχνει πως θα αντιμετωπίσει και η ΑΕΛ τον Ατρόμητο. Για πρώτη φορά, τόσο φέτος αλλά ίσως και γενικώς τα τελευταία χρόνια, ο Άντερσεν δοκίμασε ένα σύστημα 5-4-1 με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, Ταυλαρίδη, Κολοβέτσιο  και με τον Νταμπίζα σε θέση λίμπερο, που έχουν στα πλάγια τους δυο μπάκ-χαφ και με πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή.
Βέβαια, αυτό αποτελεί ένα ακόμη ρίσκο του  47χρονου τεχνικού, ο οποίος σε αυτά τα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΛ έχει δείξει πψς αρέσκεται στο «ανακάτεμα της τράπουλας». Για αυτό και στο ξεκίνημα του οικογενειακού διπλού μάζεψε τους «βασικούς» για να τους εξηγήσει τι ακριβώς θέλει από τον καθένα τους. Αξίζει να αναφερθεί πως αν και κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του διτέρματος προσπάθησε να «τελειοποιήσει» το συγκεκριμένο σχήμα, κάνοντας συνεχόμενες παρατηρήσεις, στο επανάφερε το «κλασικό» 4-2-3-1 με το οποίο μας έχει συνηθίσει φέτος η ΑΕΛ.

ΠΗΓΗ:www.sportlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου