Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Προτάθηκε ο Χρίστου



Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, ο Γιάννης Παπακώστας μίλησε λίγο αναφορικά με τα πλάνα του για τη νέα σεζόν. Εκεί υπογράμμισε πως περιμένει να δει τι θα γίνει με την υπόθεση του Νίκου Νταμπίζα. Ανάλογα με την εξέλιξή της, δεν αποκλείεται η ΑΕΛ να κινηθεί για άλλον έναν κεντρικό αμυντικό.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας προτάθηκε στην ΑΕΛ ο Παρασκευάς Χρίστου. Ο 26χρονος Κύπριος αμυντικός που την Κυριακή κατέκτησε το δεύτερο, συνεχόμενο πρωτάθλημα στην καριέρα του, με τη φανέλα της Ομόνοιας, καθώς πέρσι είχε φτάσει σε κάτι ανάλογο, όντας τότε ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ. Διεθνής εδώ και αρκετά χρόνια, συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχηγών της εθνικής ομάδας της Μεγαλονήσου.

Γεννημένος στη Λάρνακα, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική ΑΕΚ όπου και πήρε το... βάπτισμα του πυρός, παίζοντας στην πρώτη ομάδα, μετά από το σχετικό πέρασμα από τα τμήματα υποδομής. Οι καλές του εμφανίσεις τον έφεραν στην εθνική Κύπρου, ενώ αποτέλεσαν το διαβατήριό του για να πάει το καλοκαίρι του 2008 στον ΑΠΟΕΛ.

Με τους «γαλαζοκίτρινους» κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας για συμπαίκτη τον πρώην «βυσσινί» Νεκτάριο Αλεξάνδρου. Όμως, πέρσι ο Τάκης Λεμονής ζήτησε τη μεταγραφή του, αφού ήθελε να ενισχύσει την Ομόνοια, στην προσπάθεια που έκανε το «τριφύλλι» της Κύπρου για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτό έγινε και μαθηματικά την Κυριακή, ενώ σημειώνουμε ότι στους «πράσινους» είναι έντονο το «βυσσινί», καθώς εκεί αγωνίζονται οι Στέφανος Κοτσόλης, Στάθης Αλωνεύτης και Ματσέι Ζουράφσκι.

Ο Παρασκευάς Χρίστου θέλει να κάνει ένα νέο βήμα στην καριέρα του. Το κασέ του δεν κρίνεται απαγορευτικό για τα δεδομένα της ΑΕΛ, όμως όπως προαναφέραμε η υπόθεσή του έχει άμεση σχέση με το θέμα του Νίκου Νταμπίζα. Πάντως, είναι μια ιστορία που δεν θα τελειώσει, είτε θετικά, είτε αρνητικά άμεσα. Είναι, όμως, σίγουρο πως πρόκειται για καλή περίπτωση, ενώ δεν αποκλείεται να απασχολήσει κι άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, εάν τελικά δεν γίνει μέλος της «βυσσινί» οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου