Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η Θεσσαλία «φλέγεται»

Για τους στατιστικολόγους η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό Βόλου (17.15, Novasports 2) αποτελεί και το πρώτο συναπάντημα στη Λάρισα, έπειτα από 21 χρόνια, για τους δύο μονομάχους σε επίπεδο Α' Εθνικής. Στα ψιλά, πάντως, φαίνεται ότι θα περάσει η συγκεκριμένη παράμετρος του θεσσαλικού ντέρμπι για τους Βυσσινί, οι οποίοι άλλα πράγματα προσδοκούν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Πρώτος ο Νίκος Κωστένογλου έκανε απαλοιφή του όρου «γειτονικού ντέρμπι» από τη συνάντηση, καθώς θέλει οι παίκτες του να εστιάσουν αλλού και όχι στη συγκεκριμένη ταμπέλα. Ο 41χρονος προπονητής αρκέστηκε να χρωματίσει την προετοιμασία για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλο με ένα λιτό «με τον τρόπο που αρμόζει στην ΑΕΛ».

Αλλες είναι οι δικές του προτεραιότητες. Με δεδομένο ότι σε ακόμα ένα παιχνίδι είναι αναγκασμένος να παρατάξει την ομάδα του με σημαντικές απουσίες, είναι πρώτα απ' όλα –σύμφωνα με τα δικά του θέλω– η καλή εικόνα στο παιχνίδι αυτή που θα επιτρέψει στην ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Η οποία κατ' επέκταση θα τους διατηρήσει στο παιχνίδι της παραμονής. Τίποτε περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο 41χρονος τεχνικός φαίνεται να έχει κατασταλάξει σε ένα 4-2-3-1. Η μοναδική θέση που «παίζεται» αφορά τον επιθετικό. Ζοέλ Τσιμπάμπα και Σάνελ Κούλιτς ερίζουν, με τον Κονγκολέζο να έχει προσπεράσει τον Αυστριακό το τελευταίο διήμερο, αλλά χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας προσπέρασης από τον Κούλιτς.

Ωρα για αποδείξεις

Στο αντίπαλο στρατόπεδο τεχνική ηγεσία και παίκτες του συλλόγου δηλώνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη βάση τους με τους βαθμούς και να πιστοποιήσουν για ακόμη μία αγωνιστική ότι είναι φτιαγμένοι από γερό μέταλλο. Αλλωστε, τα δύσκολα φαίνεται να αρέσουν στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Σάκης Τσιώλης αναμένεται να παρατάξει τη ομάδα του με την ίδια συνταγή, όπως με τον Ατρόμητο, αφού ως επί το πλείστον ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Παράλληλα, οι Βολιώτες θέλουν να σπάσουν το ρόδι στην έδρα της ΑΕΛ, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, καθώς μετράνε μόνο μία νίκη και αυτή στο Κύπελλο.

«Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς», που έχει τραγουδήσει ο Φίλιππος Πλιάτσικας, είναι μία φράση που θα τριγυρνάει στο μυαλό του Τσιώλη, καθώς θα βρεθεί στον δρόμο του η παλιά αγάπη του. Ομως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν χωράνε συναισθηματισμοί και το γνωρίζει από πρώτο χέρι ο Καρδιτσιώτης τεχνικός. Γι' αυτό θα κάνει οτιδήποτε προκειμένου η ομάδα του να πληκτρολογήσει στο... κομπιουτεράκι τους +3.

Εκτός αποστολής έμεινε ο ανέτοιμος Νίκο Ψυχογιό, καθώς προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, ενώ θα απουσιάσει και ο Ηλίας Σολάκης λόγω τιμωρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου