Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

"Σενάρια επιστημονικής φαντασίας"

Διαψεύδουν από την ΑΕΛ τα δημοσιεύματα για συνάντηση του Κώστα Πηλαδάκη με επιχειρηματίες τα οποία χαρακτηρίζουν ως μυθεύματα. Διαβάστε ποια είναι η πραγματικότητα, ποια τα δεδομένα και ποιες οι πρώτες σκέψεις του ιδιοκτήτη των βυσσινί.
Όταν τα πράγματα ξεκινούν με όνειρα και φιλοδοξίες και καταλήγουν (αγωνιστικά τουλάχιστον) στο χειρότερο σενάριο, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι η ψυχραιμία.

Όλα τα άλλα μπορούν να κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα ή ακόμα και να φέρουν αντιδράσεις πάνω στις αντιδράσεις και αποφάσεις χωρίς λογική.
Κάπως έτσι είναι τα πράγματα στην ΑΕΛ αυτή τη στιγμή. Η σεζόν ξεκίνησε με όνειρο για συμμετοχή στα πλέι οφ, με την προσμονή του νέου γηπέδου και τη χρήση του από την Εθνική Ελλάδας αλλά τελικά φτάσαμε σε αδιέξοδο.

Μέσα σε όλα λοιπόν ήρθε και η απίστευτη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, οι αντιδράσεις του κόσμου και κάποια δημοσιεύματα για να μπλεχτούν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Δεν φεύγει ο Πηλαδάκης

Δεν φεύγει είπαμε, όχι ότι δεν θέλει, ενδεχομένως, να φύγει. Με τα τωρινά δεδομένα δηλαδή. Το δημοσίευμα που έκανε λόγο για συνάντηση με δυο επιχειρηματίες οι οποίοι προσφέρουν 50 εκ. ευρώ για τις μετοχές και το γήπεδο χαρακτηρίζονται από τους ανθρώπους της ΑΕΛ ως μυθεύματα. Και πως να μην είναι άλλωστε....

Αν η πλευρά Καρρά - Μελισσανίδη είχε 50 εκ. ευρώ στις μέρες που διανύουμε, θα έπαιρνε την ΑΕΚ μαζί με το ΟΑΚΑ, τα Σπάτα και τον Τζιμπούρ πίσω τυλιγμένο με κορδέλα. Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν αυτές τις εποχές, πόσο μάλιστα για μία ομάδα που είναι με το ενάμιση πόδι στην Β' Εθνική.

Οι σκέψεις λοιπόν του Κώστα Πηλαδάκη είναι δυο. Η πρώτη είναι να αλλάξει ριζικά το μοντέλο διοίκησης και να βρεθεί ένας "συμπαίκτης" που θα αγοράσει μετοχές (ο κ. Πηλαδάκης κατέχει περίπου το 80-83%) και το μάνατζμεντ και θα τρέχει εκείνος την ομάδα. Ο ρόλος του ισχυρού άνδρα των βυσσινί θα είναι απλά ως μεγαλομέτοχος και επόπτης.

Η δεύτερη σκέψη θα μπορούσε να ήταν η πώληση, όμως κανείς δεν μπορεί να προσφέρει ένα ποσό κοντά σε αυτό που επενδύθηκε τα τελευταία τρία χρόνια (πάνω από 30 εκ. ευρώ) για να πάρει την ομάδα. Οπότε αν και δεν θα ήταν αρνητικός, η πώληση μοιάζει ως το πιο φανταστικό σενάριο.

Κλείνοντας να πούμε πως μετά το ματς με την Ξάνθη θα έχουμε εξελίξεις, αρνητικές; Θετικές; Είπαμε, όταν τα πράγματα φτάνουν σε αδιέξοδο χάνεται και η λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου