Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

To "στοιχειωμένο" ρεκόρ του Εμπε

Συντάκτης: Νικολακάκης ΓιάννηςΤα περίπου 60 εκατομμύρια (ελληνικές δραχμούλες), που έβαλε στην τσέπη τουλάχιστον έπιασαν τόπο. Ο Ντέιβιντ Εμπε, περί ου ο λόγος, τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω στον Κάμπο, άρτις αφιχθείς το καλοκαίρι του 1994 από τα γήπεδα της Αμερικής και τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ.

Πρώτος σκόρερ της Λάρισας ο Καμερουνέζος τη σεζόν 1994-95 με 15 γκολ. Χαϊλάιτ οι τέσσερις φορές, που... πυροβόλησε απέναντι στην Ξάνθη. Την επόμενη αρκέστηκε σε μονοψήφιο αριθμό. Επτά για την ακρίβεια. Ασκώντας κριτική στα έργα και τις ημέρες του Εμπε, 16 χρόνια μετά, το exedra.gr διαπιστώνει πώς αυτά τα 15 γκολ, ακόμα "κρατάνε". Αποτελούν το... ταβάνι σε ατομικό επίπεδο παραγωγικότητας για ποδοσφαιριστή της Λάρισας σε επίπεδο Α' Εθνικής.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, εάν οι Θεσσαλοί είχαν τα τελευταία χρόνια έναν επιθετικό, με επιδόσεις ανάλογες μ’ αυτές του Εμπε, ασφαλώς και θα είχαν διαγράψει ακόμα καλύτερες πορείες. Οσο για τη φετινή απογοητευτική σεζόν η επιθετική ένδεια, δικαιολογεί και με το παραπάνω την κάκιστη πορεία της ομάδας. Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο «δηλωμένος» γι’ αυτή τη δουλειά, Ντανιέλ Κουζέν απέναντι στον Αρη μόλις και μετά βίας έφθασε τα τέσσερα γκολ κόντρα στον Αρη, την ίδια στιγμή, που το κουπί και σ’ αυτήν κατηγορία, εξακολουθεί να το τραβάει ο «γερόλυκος» Τουμέρ Μετίν.

Επιπλέον, το exedra.gr σας παρουσιάζει τους πρώτους σκόρερ της Λάρισας τα τελευταία χρόνια. Από τη στιγμή, δηλαδή, που οι Βυσσινί επέστρεψαν στη μεγάλη κατηγορία, σε ποια… ύψη έφθασαν οι επιδόσεις από άποψη σκοραρίσματος. Ξέχωρα, από το ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι μέσοι έκλεψαν τη δόξα των επιθετικών, ο διψήφιος αριθμός γκολ σε μία σεζόν αποτέλεσε απαγορευμένο καρπό. Μόνο ο Ματσέι Ζουράφσκι τη σεζόν 2008-09, παρά… ένα, θα έφθανε τα δέκα.


2010-2011
Τουμέρ Μετίν (Μ) 5
Ντανιέλ Κουζέν (Ε) 4
Ρομέου Περέιρα (Μ) 3

2009-10
Τουμέρ Μετίν (Μ) 7
Ρομέου Περέιρα (Μ) 4
Σιμόν Αμπουχατζίρα (Ε) 3


2008-09
Ματσέι Ζουράφσκι (Ε) 9
Φακούντο Πάρα (Ε) 6
Γιώργος Φωτάκης (Μ) 4

2007-08
Σίλβα Κλέιτον (Μ) 7
Ματσέι Ζουράφσκι (Ε) 6
Τουμέρ Μετίν (Μ) 5

2006-07
Αγγελος Διγκόζης (Μ) 6
Στάθης Αλωνεύτης (Μ) 4
Χρήστος Καλαντζής (Ε) 3

2005-06
Θωμάς Κυπαρίσσης (Ε) 7
Στάθης Αλωνεύτης (Μ) 4
Αγγελος Διγκόζης (Μ) 3

ΠΗΓΗ:www.exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου