Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ζαν Ζακ Γκοσό κοιτάει η ΑΕΛ


Σύμφωνα με πληροφορίες του athleticlarissa.gr η ΑΕΛ εξετάζει ανάμεσα στις επιλογές που έχει καταλήξει για τη θέση του αμυντικού χαφ και την περίπτωση του Ιβοριανού άσου της Μονακό, Ζαν Ζακ Γκοσό! Από το 2008 ανήκει στην ομάδα της Γαλλίας.

Η ενημέρωση που υπάρχει στην ΑΕΛ για τον Ιβοριανό αμυντικό χαφ «λέει» ότι μπορεί να φύγει από τους Μονεγάσκους έναντι 300.000 ευρώ και οι ετήσιες απολαβές του είναι στα 500.000 ευρώ, ποσά που θεωρούνται εντός οικονομικών δυνατοτήτων της ΑΕΛ.

Να τονίσουμε πως ο παίκτης πριν λίγο διάστημα ήταν και στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Το βιογραφικό

Ο Ζαν Ζακ Γκοσό γεννήθηκε στις 15 Μάρτη του 1983 και έχει συμβόλαιο με τη Μονακό για έναν ακόμα χρόνο. Το ύψος του είναι 1,78 εκατοστά και ζυγίζει 73 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Στέλα Αζαμέ της Ακτής Ελεφαντοστού το 2000 από την οποία μεταγράφηκε στην Γουιντάντ Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο, δύο χρόνια αργότερα. Το Γενάρη του 2007 μετακόμισε στο Ισραήλ και την Ασχντόντ με την οποία έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις για ενάμιση χρόνο και κίνησε το ενδιαφέρον της Μονακό.

Η ομάδα του Πριγκιπάτου τον απέκτησε τελικά τέλη Ιουλίου του 2008 με τριετές συμβόλαιο και αφού πρώτα τον πέρασε από δεκαπενθήμερο δοκιμαστικό. Η μεταγραφή στοίχισε στους Γάλλους το ποσό των 900.000 ευρώ. Με τη Μονακό τη σεζόν 2008-2009 είχε 31 συμμετοχές και ήταν βασικότατο στέλεχος της ενδεκάδας ενώ την σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε είχε 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι 7 φορές διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού και διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της χώρας του. Από μεγάλες διοργανώσεις με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχει πάρει μέρος στο τελευταίο Κόπα Άφρικα.

Το προφίλ του

Πρόκειται για δεξιοπόδαρο αμυντικό χαφ που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως καθαρόαιμος ανασταλτικός μπροστά από την αμυντική τετράδα όσο και πιο μπροστά στην καρδιά της μεσαίας γραμμής.

athleticlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου