Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Παπακώστας: «Χτίζουμε ομάδα τριετίας»


Συνέντευξη στον «Sentra 103,3» και στην εκπομπή «Γκολ από την σέντρα» με τον Γιώργο Αγγέλου, παραχώρησε ο Γιάννης Παπακώστας. Ο τεχνικός της Λάρισας αναφέρθηκε στις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΛ και τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η ομάδα του άργησε λίγο, εντούτοις έκανε πολύ προσεκτικές κινήσεις.

Οσο για τους στόχους που έχουν φέτος οι «βυσσινί» στο πρωτάθλημα, ο κ. Παπακώστας τοποθέτησε το θέμα σε άλλη βάση, τονίζοντας ότι στόχος του ιδίου, αλλά και της διοίκησης είναι η Λάρισα να χτίσει μια γερή ομάδα σε βάθος τριετίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Sentra 103,3» ο κ. Παπακώστας:

Για τις μεταγραφικές κινήσεις της Λάρισας:

«Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο, αλλά έγιναν πολύ προσεκτικές κινήσεις. Αποκτήθηκαν επιλεκτικά, με αυστηρά κριτήρια, παίκτες που θα δώσουν μια διαφορετική ποιότητα στην ομάδα, μαζί με το ήδη υπάρχον πολύ καλό δυναμικό της ομάδας. Κάναμε κινήσεις στους τομείς όπου έπρεπε για να δεθεί η ομάδα και να γίνει ένα σύνολο από 22 ισάξιους παίκτες.

Έχουμε πάρει ποδοσφαιριστές που προέρχονται από πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Προσπαθούμε να συμπληρώσουμε το ρόστερ όσο γίνεται πιο γρήγορα, υπάρχει χρόνος για να ενσωματωθούν οι νέοι παίκτες της ομάδας.

Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε πλέον είναι να αποφύγουμε στις μεταγραφικές περιόδους να παίρνουμε ξανά και ξανά πολλούς παίκτες.

Προσπαθούμε επιλεγμένα να πάρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε την επόμενη περίοδο να κάνουμε μόνο μια με δύο προσεκτικές κινήσεις όσο αφορά την συμπλήρωση του ρόστερ. Αυτή η ομάδα πρέπει να αποκτήσει έναν σταθερό κορμό, για να μπορέσουν οι προσθαφαιρέσεις να είναι ελάχιστες για να μπορεί να προχωρήσει η ομάδα».

Για την ομάδα της Λάρισας και το σύνολο που έχει δημιουργηθεί:

«Είναι μια ομάδα με ένδοξο παρελθόν. Έχει έναν νέο άνθρωπο στη διοίκηση, ο οποίος στις δύσκολες εποχές, έχει μπει στην διαδικασία να φτιάξει νέο γήπεδο. Στον αγωνιστικό τομέα έχουν γίνει πού καλές μεταγραφικές κινήσεις, αυτή η προσπάθεια που γίνεται για αυτή την δυνατή επαρχιακή ομάδα αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Είναι δύσκολοι καιροί και η προσπάθεια που κάνει η διοίκηση είναι μεγάλη όσον αφορά την παρουσίαση του νέου γηπέδου στον κόσμο της. Να ξέρετε ότι ένα από τα θέματα που απασχολούσε τους καινούργιους ποδοσφαιριστές για την επιλογή τους να έρθουν στην ομάδα, ήταν και το θέμα του γηπέδου. Ήταν μια πρόκληση και για αυτούς».

Για τους στόχους της ομάδας και αν υπάρχει πίεση:

«Αυτό που κοιτάμε πρώτα είναι να ολοκληρωθεί το ρόστερ και οι διαπραγματεύσεις που γίνονται, έτσι ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη γνώμη επάνω στο έμψυχο δυναμικό. Είναι αυτονόητο ότι σε μια ομάδα επαρχιακή, με τόσο πολύ κόσμο, με την πρόκληση του νέου γηπέδου και με τόσο καλούς ποδοσφαιριστές που υπάρχουν, είναι φυσικό οι στόχοι θα είναι υψηλοί.

Σίγουρα θα υπάρχει πίεση αλλά είναι καλύτερη από την αδιαφορία. Πρέπει να έχεις τα ψυχικά αποθέματα για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του κόσμου, αλλά και να αντιμετωπίσεις τα όποια αποτελέσματα έρθουν και τις αντιδράσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Εκεί φαίνονται οι δυνατότητες μιας ομάδας και το αν μπορεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

Μας ανησυχεί το γεγονός ότι είμαστε καινούργια ομάδα αλλά οι παίκτες έχουν παραστάσεις και εμπειρίες και είναι ικανοί να το αντιμετωπίσουν. Έχουμε τρεις κατηγορίες ποδοσφαιριστών. Τους μεγαλύτερους σε ηλικία όπου έχουν την εμπειρία, τους νέους ποδοσφαιριστές που έχουν δυνατότητες και προοπτική και τους ακόμα μικρότερους (17-18 ετών) που υπολογίζονται στα πλάνα της ομάδας.

Έχουμε λοιπόν ένα κράμα ηλικιών που προσφέρουν και εμπειρία και φιλοδοξία και κίνητρο. Πάνω σε αυτό θέλουμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα όπου τα επόμενα τρία χρόνια θα πρωταγωνιστεί. Αυτός είναι ο στόχος και της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου».

Για τις μεταγραφές των Χέργουντ και Φατί:

«Με τον Φατί βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις αυτές τις ώρες και σύντομα θα κλείσει το θέμα. Για τον Χέργουντ υπάρχει ζεστό ενδιαφέρον αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου