Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Όρθια, αλλά φωνάζει!

Η Λάρισα έφυγε όρθια από τον Βόλο (1-1) χάρη στο τυχερό γκολ του Μετίν και φωνάζει για τη φάση του δεύτερου γκολ που πέτυχε ο Τούρκος στο 86' και ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ανώτερος ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος.
Καλύτερος ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο μέρος

Η ΑΕΛ -που είχε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια- ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Έδειχνε αλλά και ήταν πιο δραστήρια. Ωστόσο αυτό δεν κράτησε πολύ...

Οι γηπεδούχοι πήραν τα… πάνω τους και αρχικά είχαν μια πολύ καλή διπλή ευκαιρία στο 8ο λεπτό με σουτ των Μόνχε και Μπρέσκα, που απέκρουσε διαδοχικά ο Αμπάρης. Ακολούθησε στο 20' άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Έπειτα από σέντρα του Ούμπιντες, το σουτ του Μαρτίν βρήκε στο δοκάρι. Οι Βολιώτες παρά το μέτριο ξεκίνημά τους στο παιχνίδι ανέβασαν πολύ γρήγορα ρυθμούς και πήραν τον έλεγχο του αγώνα από μια Λάρισα που είχε και πάλι ουκ ολίγα προβλήματα.

Αδράνεια της άμυνας και γκολ με κεφαλιά

Στο 21ο λεπτό η ΑΕΛ έμελλε να... υποκύψει στην ανωτερότητα του αντιπάλου της. Μετά το κόρνερ του Ούμπιντες και την αμυντική αδράνεια της Λάρισας, ο Μάρτιν πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα προς τον Μόνχε, που από κοντά σκόραρε με το κεφάλι. Έτσι έγινε το 1-0, ενώ στη συνέχεια η ομάδα του Βόλου πίεσε και για άλλο γκολ.

Οι δύο ομάδες έδειχναν να έχουν μεγάλη αγωνιστική διαφορά. Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την καλή τετράδα των Μόνχε, Μάρτιν, Ούμπιντες και Αλβάρεζ, που έκανε και επικίνδυνες αντεπιθέσεις αλλά και κρατούσε μπάλα όσο έπρεπε. Οι Βολιώτες ήταν σαφώς ανώτεροι της Λάρισας, που αντιμετώπιζε προβλήματα σε όλες της τις γραμμές.

Πιο καλή η ΑΕΛ στην επανάληψη

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Παπακώστας έριξε στη… μάχη τους Μετίν και Γκέρεμι με στόχο να αλλάξει την άκρως προβληματική εικόνα της ΑΕΛ. Αυτό έγινε άμεσα.

Στο 60ό λεπτό άρχισε ουσιαστικά η... αντεπίθεση της Λάρισας. Τότε η ΑΕΛ είχε μία καλή ευκαιρία για γκολ με τους Κουζέν και Μετίν. Από εκεί και μετά βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της, για να γνωρίσει την επιβράβευση με την ισοφάριση του ματς στο 80ό λεπτό.

Γκολ ο Μετίν, φωνές για το ακυρωθέν τέρμα

Το 1-1 έγινε ύστερα από φάουλ του Μετίν. Η μπάλα αρχικά κόντραρε σε σώματα, αλλά στην επιστροφή της στρώθηκε στον Μετίν που έκανε νέο σουτ, το οποίο μετά από κόντρες κατέληξε στα δίχτυα. Στο 86' το γκολ του Μετίν με κεφαλιά ακυρώνεται ως οφσάιντ, σε μια δύσκολη και αμφιλεγόμενη φάση, στην οποία διαμαρτυρήθηκαν οι άνθρωποι της ΑΕΛ (στην οποία όπως φαίνεται από το ριπλέι το γκολ έπρεπε να μετρήσει) ενώ στο 87' αποβλήθηκε ο Μόνχε λόγω χτυπήματος στον Ταυλαρίδη.

Man of the match:
Ο Μετίν. Ο Τούρκος άσος δίχως να πιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του έδωσε την ισοπαλία στην ΑΕΛ. Ένα αποτέλεσμα που το είχε ανάγκη τη δεδομένη στιγμή.

Αδύναμος κρίκος:
Αν και γενικά έκανε καλή δουλειά, ο Μόνχε είναι ο αδύναμος κρίκος λόγω του εκτός φάσεως χτυπήματός του πάνω στον Ταυλαρίδη και την επακόλουθη αποβολή του.


Στο ύψος του: Ο Ούμπιντες. Ο χαφ του Ολυμπιακού Βόλου έκανε ένα θετικότατο ματς, ταλαιπωρώντας απίστευτα την άμυνα της ΑΕΛ, ενώ στη φάση του γκολ το κόρνερ προέρχεται από τα δικά του πόδια.
Εκτός αυτού οι Μάρτιν και Αλβάρεζ έκαναν και σήμερα καλή δουλειά, τόσο δημιουργικά όσο και επιθετικά. Προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην ήδη… βεβαρημένη άμυνα της Λάρισας. Από την ΑΕΛ, εκτός από τον Μετίν, πάλεψαν αρκετά ο Ταυλαρίδης και ο Κανόμπιο.
Η γκάφα: Ανήκει στην άμυνα της Λάρισας στη φάση του γκολ του Μόνχε. Σε κανένα σημείο της οι αμυντικοί της ΑΕΛ δεν έχουν τις σωστές αντιδράσεις και δέχονται έτσι το τέρμα αυτό. Γκάφα κάνουν και οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου στο τέρμα του Μετίν.

Το στραγάλι: Ο βοηθός ελέγχεται για τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Μετίν στο 86'. Επίσης αν και ορθώς αποβάλλει τον Μόνχε, πριν από το χτύπημά του στον Ταυλαρίδη φαίνεται πως υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα και του αμυντικού της Λάρισας πάνω στον παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου που θα έπρεπε να τιμωρηθεί τουλάχιστον με κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του visinifanela: Ο Ολυμπιακός Βόλου με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους του ματς άξιζε κάτι παραπάνω στο ντέρμπι του κάμπου με την ΑΕΛ. Αρχικά ήταν ανώτερος σε απόδοση, πολύ πιο σοβαρός αλλά και ουσιαστικός.
Η Λάρισα από την άλλη έψαχνε για μεγάλο μέρος του αγώνα τα πατήματά της. Όταν τελικά τα βρήκε και βελτιώθηκε πρόλαβε να… σώσει την παρτίδα. Πήρε την ισοπαλία χάρις στο γεγονός πως ήταν πιο καλή από τον αντίπαλό της στο β΄ μέρος. Ουσιαστικά οι δύο αντίπαλοι είχαν από ένα καλό ημίχρονο.

Συνθέσεις ομάδων

 Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Ψυχογιός, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζαραδούκας (83' Καπετάνος), Αλβάρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα (66' Πλιάγκας), Ντολεζάζ, Μάρτιν (76' Σολάκης).

ΑΕΛ: Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Ρομέου, Βελάσκο, Κανόμπιο (74' Αμπουχατζίρα), Πούρι (46' Γκέρεμι), Κατσιαρός (46' Μετίν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου