Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

«Απλά κάνανε τη δουλειά τους»

«Η κινούμενη δυσφίμιση θα σας  κάνει δηλώσεις», αυτά ήταν τα λόγια του Νίκου Νταμπίζα μόλις πήρε θέση μπροστά από τα μικρόφωνα στη μικτή ζώνη του γηπέδου της Νέας Σμύρνης. Ο αρχηγός της ΑΕΛ παρουσιάστηκε αρκετά ήρεμος και ήταν άκρως σαφής : «Ο διαιτητής και ο βοηθός απλά κάνανε τη δουλειά. Ακριβοδίκαια όπως κάνουν όλη τη χρονιά», ήταν τα λόγια του αρχηγού της ΑΕΛ και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο λόγο της αποβολής του : «Μου είπαν ότι. εξύβρισα τον κόσμο αυτό μου είπανε. Σε πρώτο ενικό μίλησα εγώ, μονολογούσα στον εαυτό μου και χωρίς να βγώ έξω από το γήπεδο»
Συνεχίζοντας ο αρχηγός των «βυσσινί» αρνήθηκε παρά τις ερωτήσεις να κάνει σχόλιο για τη συνολική διαιτησία του Ανδρέα Παππά τονίζοντας:  «Τίποτα κανένα σχόλιο. Ακριβώς αυτό που σας είπα από την αρχή. Κάνει ακριβοδίκαια, ότι κάνει, από την αρχή της χρονιάς τη δουλειά τους. Πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, όπως την κάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Επίσης, ερωτώμενος για τις πιθανότητες που έχει η ΑΕΛ να παραμείνει στην κατηγορία τόνισε : «Είναι δύσκολο… πάρα πολύ δύσκολο. Μέχρι τελευταία στιγμή θα είμαστε όλοι και θα παλεύουμε», ενώ για τη «ψυχή» που έδειξε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο σχολίασε : «Η ψυχή δεν είναι εμφάνιση πουκάμισο να τη βάλεις σε ένα παιχνίδι και να τη βγάλεις στο άλλο. Την ψυχή την έχεις. Σαν ομάδα και σαν χαρακτήρας προσωπικά ο καθένας, σε όλα τα ματς, όλα τα μέλη που απαρτίζουν μια ομάδα ή την έχεις, ή δεν την έχεις . Δεν είναι πουκάμισο, όπως είπα πριν, για να τη βάζεις ή να τη βγάζεις. Υπάρχουν πολλοί  αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να προκαθορίσουν το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού, μπορεί και την τύχη μιας ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια μιας χρονιάς, αλλά αυτά όλα είναι υποκειμενικά. Η αλήθεια είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όποιος  έχει μάτια και δεν φοράει βυσσινί, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα γυαλιά βλέπει ποδόσφαιρο και μόνο, μπορεί να καταλάβει αν αυτό που γίνεται φέτος από την ομάδα της ΑΕΛ αν έχει αντίκρυσμα η όχι».
Παράλληλα, όντας αρχηγός της ΑΕΛ η αποβολή του θα σημάνει με απευθείας κόκκινη, πιθανότατα, και «καμπάνα» τριών αγωνιστικών. Και σε αυτό ο Νίκος Νταμπίζας ήταν κυνικός και ήρεμος…  «Αυτό είναι κάτι που είναι σίγουρα πάρα πολύ άσχημο για μένα, αλλά και για την ομάδα. Αλλά οφείλω να πειθαρχήσω να δεχτώ τις συνέπειες. των πράξεων μου».
Τέλος για το αν έχει αποφασίσει αν θα σταματήσει στο τέλος της περιόδου δήλωσε : «Είναι άτοπη ερώτηση και δεν πρόκειται να απαντήσω. Στην  Ελλάδα είτε 38 είσαι είτε 25 ή 35 ή 20 η ταμπέλα μπαίνει σχετικά νωρίς. Στη ζωή μου έχω μάθει να ενεργώ αυθόρμητα κι ότι αισθανθώ στο τέλος της χρονιάς αυτό θα πράξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου