Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

«Καθοριστική φάση το ακυρωθέν γκολ»

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη συγκινητική και εκπληκτική προσπάθεια που κατέβαλαν σήμερα παρά τις αντίξοες συνθήκες. Έδειξαν σθένος και αυτοσυγκέντρωση, κατάφεραν να μειώσουν, να ισοφαρίσουν και αν μια ομάδα που έπρεπε να κερδίσει αυτή ήταν η ΑΕΛ. Θεωρώ καθοριστική τη φάση στο δικό μας πρώτο γκολ. Ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί το ακύρωσε ο διαιτητής. Πέρα από ένα διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Πανιώνιος είχε την υπεροχή, από εκεί και μετά και ειδικά το β’ ημίχρονο ανήκε στην ΑΕΛ, που είχε και ευκαιρίες και δοκάρια ακόμη και να κερδίσει. Συνεχίζουμε την προσπάθεια στο δρόμο που χαράξαμε».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα της Νέας Σμύρνης και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των ΜΜΕ.
-Για τη διαιτησία…
«Από ένα σημείο και μετά έγιναν λάθη εκατέρωθεν, και για τις δύο ομάδες. Ήταν καθοριστικό το πρώτο γκολ που πετύχαμε, αλλά δεν μέτρησε. Μας κόβεται η ευκαιρία να προηγηθούμε και να αλλάξουμε την εικόνα του αγώνα. Η εντύπωση που έχω είναι ότι είναι καθαρό. Μετά έγιναν λάθη εκατέρωθεν».
-Φτάνει ο βαθμός της ισοπαλίας για τη μάχη της σωτηρίας;
«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν φτάνει. Συγχαρητήρια στα παιδιά για συγκινητική προσπάθεια»
-Σε νέα ερώτηση για τις επίμαχες φάσεις…
«Δεν θέλω να σχολιάσω περισσότερο, δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Σας έδωσα ολοκληρωμένη απάντηση. Έγιναν λάθη εκατέρωθεν. Όταν μια ομάδα προηγηθεί αλλάζει το παιχνίδι. Το ίδιο μας έλεγαν και μετά από το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ότι έβαλε ένα κανονικό γκολ ο αντίπαλος. Όμως,κανείς δεν ασχολήθηκε με το πέναλτι που δεν μας δόθηκε στερώντας τη δυνατότητα να προηγηθούμε. Δεν ξανακάνω άλλη κουβέντα για τη διαιτησία του σημερινού αγώνα. Το φάουλ στο πρώτο μας γκολ χρεώθηκε τη στιγμή που γίνεται διεκδίκηση της μπάλας. Μπαίνει στα δίχτυα και μετά σφυρίζει ο διαιτητής».
-Για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της ομάδας σας έχετε άποψη;
«Σας απάντησα ότι έγιναν λάθη εκατέρωθεν. Φαίνεται ότι είναι πέναλτι. Δεν μπορώ να πω κατηγορηματικά. Όμως, είναι δεδομένο ότι οι αποφάσεις της διαιτησίας υπήρξαν καθοριστικότερες για εμάς. Για την κόκκινη στον Νταμπίζα θεωρώ υπερβολή ότι ο βοηθός την υποδεικνύει. Όταν ο ποδοσφαιριστής αόριστα απευθύνεται κάπου λέγοντας διάφορα την ώρα του πανηγυρισμού δε νομίζω ότι δικαιολογείται η αποβολή. Δεν έγινε εντός αγωνιστικού χώρου κάποιο συμβάν. Έχει δείξει ο Νταμπίζας όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι ευπρεπής και ότι έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει καταφερθεί στον κόσμο του Πανιωνίου. Ίσως σε ένα συγκεκριμένο άνθρωπο. Έχει διαφορά αυτό».
-Για την αγωνιστική άνοδος της ΑΕΛ στο β’ ημίχρονο
« Οι αλλαγές ήταν καταλυτικές. Άλλαξαν τη ροή του ματς. Ασυναίσθητα ίσως ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε. Ρισκάραμε από πολύ νωρίς, αλλά θεωρώ ότι τα καταφέραμε στο απόλυτο. Ήμασταν εξ ολοκλήρου καλύτεροι στο β’ ημίχρονο. Στο α’ για να είμαι αντικειμενικός ο πανιώνιος είχε  ένα διάστημα στο οποίο μας δημιούργησε προβλήματα».
-Για τη μάχη της παραμονής
«Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό από εδώ και στο εξής».
-Μιλήσατε για αντίξοες συνθήκες. Εννοείτε το γεγονός ότι η ομάδα σας βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ ή και την ακύρωση του γκολ;
«Και τα δύο. Γιατί όταν σου δίνεται η δυνατότητα να προηγηθείς αλλάζει άρδην η εικόνα του αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου