Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Tην Παν-κράτησε ζωντανή! (video)

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να καθαρίσει από νωρίς την αναμέτρηση (που υπό άλλες προϋποθέσεις ίσως να του έδινε και τίτλο). Με έναν Ζιλμπέρτο Σίλβα που έκοβε εν τη γενέσει της οποιαδήποτε επιθετική προσπάθεια της Λάρισας, με τον Λέτο που από τα αριστερά που έκανε… άνω-κάτω τον Μελίσση, έφτασε (μέχρι το 20’) πολλές φορές να «μπει σε θέση οδηγού. Ομως η ατυχία που γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό χαμογέλασε στους Βυσσινί και μέσω… Αλγερίας, η ομάδα του Νίκου Κωνστένογλου άνοιξε το σκορ με τον Πανκάρτ (21’).
Κάπου εκεί επανήλθε ο… «γνωστός» Παναθηναϊκός στο προσκήνιο! Ο «νωχελικός», ο «άσχημος», με την κακή κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Σισέ αποκομμένο και την άμυνα να προσπαθεί να διορθώσει όλα τα… στραβά που στην πραγματικότητα τα δημιουργούσε «εκείνη»! Από μόνη της! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού; Το δεύτερο γκολ της Λάρισας! Αν στο πρώτο γκολ των Βυσσινί ο Καντέ φέρει ευθύνη (για την αχρείαστη ντρίπλα στην περιοχή) τότε ο Βύντρα στο δεύτερο (28’) πρέπει να είπε στον  Τσιμπάμπα «πάρτο-βάλτο μόνος σου»! Ο Γκονγκολέζος επιθετικός δεν φάνηκε «αχάριστος», και με εύκολα πλασέ, έγραψε το 2-0 εν μέσω αποθέωσης!
Οι Θεσσαλοί πλέον ήξεραν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. Οχι κάτι σύνθετο. Απλά πράγματα. Κοίταξαν να μην αφήνουν κενούς χώρους και να εκμεταλλευτούν την ποιότητα των Μετίν και Τσιμπάμπά. Ομως, όπως είπαμε και παραπάνω, η τύχη σήμερα, δεν ήταν με το Τριφύλλι και αυτό φανερώθηκε και στο 32’ όταν ο -ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα- Λέτο πήγε με φάουλ αλά «Καραϊσκάκης» να βάλει εκ νέου στο κόλπο την ομάδα του. Ωστόσο ο Αργεντίνος είδε την μπάλα να προσκρούει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπάρη.
Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αναθεώρησε στους στόχους του βάσει της εξέλιξης του ματς αφού οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί. Οι γηπεδούχοι που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι προσμονής πίσω από την μπάλα περιμένοντας το… παραμικρό λάθος των Πράσινων για να ξεχυθούν στην αντεπίθεση και να διευρύνουν την έκταση της νίκης τους. Ομως αυτό δεν έγινε ποτέ από τη στιγμή που ο Τζόρβας φώναξε «παρών» σε όλες, σχεδόν, τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Ετσι, οι γηπεδούχοι έλεγξαν εύκολα το παιχνίδι, καθώς η απογοήτευση ήταν δεδομένη για τον Παναθηναϊκό και πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη.
Ετσι η Λάρισα έφτασε τους 23 βαθμούς και παλεύει με όσες δυνάμεις έχει, για να «κρατηθεί» στη Superleague βλέποντας το κάθε ματς σαν… τελικό! Το ερώτημα βέβαια που γεννάται απλό την αντίπερα όχθη, αυτή του Παναθηναϊκού, είναι αν υπάρχει αυτή τη στιγμή, πιο αδιάφορη ομάδα από Τριφύλλι σε όλο το πρωτάθλημα. Και το πρόβλημα για τους Πράσινους είναι πως τα πλέι οφ έρχονται. Και το πρόσφατο παρελθόν έχει διδάξει πως οι «αδιάφορες» ομάδες, στο νέο αυτό «πρωτάθλημα» των τεσσάρων ομάδων, καταλήγουν, συνήθως, τρίτοι, τέταρτοι και πέμπτοι...
Oι συνθέσεις:
Λάρισα (Νίκος Κωνστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Πανκράτ (75' Ταλ), Τσιμπάμπα, Μετίν (88' Κούλιτς), Κουζέν (84' Μπλάζεκ).
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (77' Κλέιτον), Νίνης (39' Μαρίνος), Γκοβού (59' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορίνθου),Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Τέταρτος: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: «ΑΕL FC ARENA»
Το φιλμ του παιχνιδιού:
Β' Ημίχρονο
90'+3'
Λήξη αναμέτρησης
90' Tρία τα λεπτά των καθυστερήσεων
89' Σουτ του Κλέιτον μέσα από την περιοχή, η μπάλα άουτ
87'
Φάουλ του Μετίν, βγάζει δύσκολα ο Τζόρβας
77'
Σέντρα του Λέτο από αριστερά, κεφαλιά του Πετρόπουλου, η μπάλα άουτ
78'
Ο Κλέιτον αντί του Καραγκούνη
77'
Ταλ αντί Πανκρατέ
69'
Σουτ του Ζιλμπέρτο από μακριά απόσταση, θα μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο πορτιερο της ΑΕΛ
65'
Σουτ του Λέτο διώχνει ο Αμπάρης σε κόρνερ
58'
Ο Πετρόπουλος στη θέση του Γκοβού
55'
Κίτρινη κάρτα στον Τσιμπάμπα
50'
Παιχνίδι κέντρου για τις ομάδες
46'
Το δεύτερο ημίχρονο αρχίζει

Α' Ημίχρονο

45'+2' Λήξη πρώτου ημιχρόνου
45' Δύο τα λεπτά των καθυστερήσεων
44' Κίτρινη κάρτα στον Βενετίδη
42' Ο Σισέ μόνος του απέναντι από τον Αμπάρη κάνει δυνατό σουτ αλλά ο πορτιέρο της Λάρισας θα διώχνει
40' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαρίνος στη θέση του Νίνη
38' Κίτρινη κάρτα στον Νταμπίζα
33' Δυνατό σουτ του Μετίν η μπάλα άουτ
32' Ο Λέτο με εκτέλεση αλά... Καραϊσκάκη, θα στείλει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπάρη
30' Σουτ του Λέτο έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ
28' ΓΚΟΛ 2-0 η Λάρισα! Τραγικό λάθος ο Βύντρα, ο Τσιμπάμπα θα πει «ευχαριστώ» και με πλασέ μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα
21' ΓΚΟΛ η Λάρισα με τον Πανκράτ! Ο Μετίν θα εκμεταλλευτεί την πάσα δώρο του Καντε μετά από αναμπουμπούλα , η μπάλα θα φτάσει στον Πανκράτ που με ωραία προσπάθεια και δυνατό αριστερό σουτ θα νικήσει τον Τζόρβα!
20' Η ΑΕΛ ισορροπεί το παιχνίδι
16' Παρατεταμένο κράτημα του Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Μετίν, με τον διαιτητή Μπαμπορίδη να βγάζει την κίτρινη κάρτα από τσεπάκι του
12' Δυνατό σουτ του Σισέ, η μπαλά δίπλα από το δοκάρι του Αμπάρη
11' Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει το κέντρο
10' Κεφαλιά του Κουζέν η μπάλα άουτ
8' Εκτέλεση φάουλ του Λέτο από δεξιά, ο Μελίσσης διώχνει τη μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή Μπαμπορίδη ωστόσο να μην καταδεικνύει την εσχάτη των ποινών
6' Πρώτο κόρνερ για τον Παναθηναϊκο το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο
4' Μεγάλη ευκαιρία-χαμένη για τον Παναθηναϊκό. Ο Γκοβού περνά υπέροχη κάθετη μπαλιά στον Βύντρα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση στέλνει την μπάλα ψηλά
3' Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά
1' Το παιχνίδι αρχίζει, στη σέντρα η Λάρισα

Oι συνθέσεις:

Λάρισα (Νίκος Κωνστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Πανκράτ (75' Ταλ), Τσιμπάμπα, Μετίν (88' Κούλιτς), Κουζέν (84' Μπλάζεκ).
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (77' Κλέιτον), Νίνης (39' Μαρίνος), Γκοβού (59' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ.
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορίνθου),Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Τέταρτος: Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: «ΑΕL FC ARENA»

Μικρά-μικρά από τη Λάρισα:
17:15
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 2 νεκρών αστυνομικών
17:14:
Ολα έτοιμα για την σέντρα
17:10
Οι 2 ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του «ΑΕL FC ΑΡΕΝΑ»
17:05
Οι 2 ομάδες οδεύουν προς τα αποδυτήρια, προκειμένου να προετοιμαστούν για την έναρξη του αγώνα
17:00
Η γυναίκα του Τζιμπρίλ Σισέ, Τζουντ, γράφει στο twitter της «Ο σύζυγός μου είναι στο λεωφορείο και πάει για τον αγώνα! Πιστεύω ότι θα σκοράρει σήμερα για τα γενέθλια του γιου μας, Κάσιους, που γίνεται πέντε ετών. Χρόνια πολλά ''Κας''». »!
16:52
Το διαιτητικό τρίο βγαίνει για ζέσταμα υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των φίλων των γηπεδούχων
16:49
Στο γήπεδο ο ισχυρός άνδρας της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης με τον γιο του
16:33
«Οσο υπάρχουν ελπίδες θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους», τονίζει ο Χρήστος Μελίσσης με δηλώσεις του στο match programm.
16:32
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγαίνουν για ζέσταμα κάτω από έντονες αποδοκιμασίες
16:31
Στο match programm του αγώνα φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδα εικόνα με πανό που αναγράφει : «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, η ΑΕΛ δεν πεθαίνει ποτέ»
16:30
Mέτρια η προσέλευση κόσμου αυτή τη στιγμή το AEL FC ARENA»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου