Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Λάρισα- Εργοτέλης 1-0


Μία νίκη σκέτο «χρυσάφι» κατάφερε να πάρει η Λάρισα, η οποία φιλοξένησε τον Εργοτέλη στο «Αλκαζάρ», στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι «βυσσινί» επικράτησαν 1-0 των Κρητικών και τους «έπιασαν» στη δέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ένα γκολ, που ήρθε ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ρομέου στο 12’, έφτανε στους «βυσσινί» για να πάρουν το «τρίποντο». Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμα τον… πόλεμο, ωστόσο κατέκτησε ίσως τη σημαντικότερη μάχη στον αγώνα δρόμου για την παραμονή της στην κατηγορία.

Το ήθελε περισσότερο

Αν ο Εργοτέλης «καιγόταν» μία φορά για να πάρει το «τρίποντο», τότε η Λάρισα, έτσι όπως μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, απέδειξε ότι «καιγόταν» …δέκα. Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, προσπαθούσαν απεγνωσμένα στο πρώτο δεκάλεπτο να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ.

Στην πρώτη φάση που ολιγώρησε η άμυνα του Εργοτέλη, ο Ρομέου έκανε τη… ζημιά. Ύστερα από μια καταπληκτική προσωπική του ενέργεια στο 12’, κατάφερε να εκθέσει τέσσερις παίκτες των φιλοξενούμενων που τον είχαν περικυκλώσει έξω από τη μεγάλη περιοχή, και ανοίγοντας την μπάλα, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Δασκαλάκη. Ο Βραζιλιάνος τελείωσε τη φάση με υποδειγματικό πλασέ, περνώντας την μπάλα πάνω από το σώμα του τερματοφύλακα των Κρητικών.

Ο Εργοτέλης ήταν κλεισμένος στην άμυνά του και έπαιρνε το ρίσκο να βγει στην επίθεση με το… σταγονόμετρο. Στο πρώτο 45λεπτο, η μπάλα έφτασε ελάχιστες φορές στα πόδια των παικτών της επιθετικής γραμμής του, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει με αξιώσεις ούτε μία φορά την εστία του Βιέρα.

«Ξύπνησε» μετά το 65’, αλλά ήταν αργά

«Φωτοτυπία» με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν το πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους. Η Λάρισα, γνωρίζοντας ότι το σκορ ήταν «εύθραυστο», επέστρεψε από τα αποδυτήρια με σκοπό να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Μπλάζεκ αποτέλεσε μόνιμο "πονοκέφαλο" στο δεύτερο ημίχρονο για την άμυνα των «κιτρινόμαυρων», αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει ένα τέρμα, το οποίο θα αποτελούσε το «κερασάκι στην τούρτα» στην πολύ καλή εμφάνισή του.

Ο Εργοτέλης, που μέχρι και το 65’ ήταν απόλυτα προσηλωμένος στα μετόπισθεν, δεν απείλησε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο την εστία του Βιέρα, ο οποίος πέρασε μία από τις πιο εύκολες βραδιές του στη φετινή «κούρσα» του πρωταθλήματος. Θα μπορούσε κανείς να ποντάρει τα λεφτά του, ότι η φανέλα του πορτιέρο της ομάδας του Κάμπου δεν ίδρωσε απόψε.
Αντιθέτως, ο Δασκαλάκης είχε πολύ δουλειά. Στο 53’ ήταν ο μόνος που κατάφερε να σταματήσει τον Μετίν, αφού ο Τούρκος είχε «ζαλίσει» λίγο νωρίτερα τους αμυντικούς της ομάδας του. Στο 76’ είπε «όχι» στον Μπλάζεκ, όπως και στο 87’ στο καλό σουτ του Πούρι.

Ο Εργοτέλης πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση και στο «Αλκαζάρ» πανηγύρισαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

90' + 3' Τέλος αναμέτρησης

87' Καλό σουτ του Πούρι, μπλόκαρε την μπάλα ο Δασκαλάκης.

85' Αλλαγή για τη Λάρισα. Ο Ααράμπ στη θέση του Ζέσους.

79' Κίτρινη κάρτα στον Ρουμπάκη.

76’ Μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα. Ο Ρομέου τροφοδότησε τον Ζέσους και αυτός με τη σειρά του τον Μπλάζεκ, «βγάζοντάς» τον μόνο του απέναντι από τον Δασκαλάκη. Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη πρόλαβε στην έξοδό τον παίκτη των «βυσσινί», πριν προλάβει αυτός να γίνει απειλητικός για την εστία του.

71' Αλλαγή για τη Λάρισα. Στη θέση του Μετίν ο Πούρι.

73' Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Στη θέση του Κορδονούρη ο Καρέλης

71' Κίτρινη κάρτα στον Τουάμα.

68΄Από το 60΄και έπειτα ο Εργοτέλης έχει ανεβάσει την απόδοσή του. Κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, αλλά δεν έχει αναγκάσει ακόμη τον Βιέρα να ανησυχήσει.

65' Αλλαγή για τον Εργοτέλη. Στη θέση του Φραγκουλάκη ο Λεάλ

65’ Κίτρινη κάρτα στον Μπαλάφα.

57' Αλλαγή για την Λάρισα. Στη θέση του Κατσιαρού ο Τουάμα.

53’ Μεγάλη ευκαιρία για την Λάρισα. Ο Μετίν, αφού ταλαιπώρησε την άμυνα του Εργοτέλη με διαδοχικές προσποιήσεις και ντρίμπλες, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ το οποίο κατάφερε να εξουδετερώσει ο Δασκαλάκης, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.

48’ Καλό σουτ του Ζέσους από πλάγια δεξιά θέση, μέσα στην μεγάλη περιοχή του Εργοτέλη. Η μπάλα πέρασε άουτ

46' Έναρξη δεύτερου μέρους

45' + 1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου

38’ Σε μία διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα ο Μπούντιμιρ έδωσε αγκωνιά στον Κατσιαρό. Ο παίκτης του Εργοτέλη αντίκρισε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή.

32' Κίτρινη κάρτα στον Ζέσους.

29’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέτο από καλή θέση, η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Βιέρα.

25' Κίτρινη κάρτα στον Χίμπλινγκερ

18’ Μεγάλη απόκρουση του Δασκαλάκη. Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη εκτινάχθηκε, διώχνοντας την μπάλα κόρνερ, ύστερα από το δυνατό σουτ που επιχείρησε εκτός της περιοχής ο Βενετίδης.

12’ ΓΚΟΛ 1-0 η Λάρισα. Με εξαιρετική ενέργεια ο Ρομέου κατάφερε να «εκθέσει» την άμυνα του Εργοτέλη και να βρεθεί μόνος του απέναντι από τον Δασκαλάκη. Ο Βραζιλιάνος νίκησε και τον τερματοφύλακα τον κρητικών πλασάροντας ιδανικά..

7’ Προσπαθεί η Λάρισα με καλή κυκλοφορία της μπάλας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ σε αυτά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Δασκαλάκη.

1' Έναρξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Μετίν (71' Πούρι), Ζέσους (85' Άαραμπ), Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός (57' Τουάμα), Μπλάζεκ

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μπουντιμίρ, Γελαδάρης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης (73' Καρέλης), Σασιασβίλι, Μπέτο (82' Χρυσοφάκης), Μπαλάφας, Φραγκουλάκης (65' Λεάλ Γκονζάλες), Ορφανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου