Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Απολογισμός 2009-10 «ATHENS CLUB»


Η αγωνιστική χρονιά που πέρασε είναι σίγουρο πως θα χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη μας. Είναι δεδομένο πως αυτή η χρονιά διέφερε σε πάρα πολλά σε σχέση με τις άλλες, όπου όλα περιφέρονταν γύρω από τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας. Πως άλλωστε μπορεί κάποιος οπαδός της ΑΕΛ να ξεχάσει την χρονιά όπου η καρδιά ενός παίκτη της ομάδας μας σταμάτησε να χτυπά; Πως μπορούμε να ξεχάσουμε τα δακρυσμένα παιδιά, τα αναμμένα κεριά έξω από την θύρα 3 και τον βουβό θρήνο για τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις που βιάστηκε να πάει να γίνει μέλος στο κλαμπ του Παραδείσου, διαιωνίζοντας έτσι μία πολύ θλιβερή «παράδοση»; Αντόνιο, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Όσο απλοϊκός και αν είναι ο συλλογισμός, μία χρονιά η οποία στιγματίζεται από τον χαμό ενός παίκτη δεν θα μπορεί να είναι μία καλή αγωνιστική χρονιά. Όλο το θλιβερό κλίμα που δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με τα λάθη του καλοκαιριού τα οποία βαρύνουν τόσο την διοίκηση, όσο και την προηγούμενη τεχνική ηγεσία, συντέλεσαν ώστε η ΑΕΛ να εμφανίσει ένα πάρα πολύ κακό πρόσωπο. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές όπου απορούσαμε αν αυτή η ομάδα με τα βυσσινί ήταν η ΑΕΛ. Επειδή όμως τα αγωνιστικά δεν ήταν ποτέ το φόρτε μας (δεν υπήρξαμε και ούτε θα γίνουμε ποτέ πρόεδροι ή προπονητές), είμαστε πεπεισμένοι πως τα παθήματα έγιναν σκληρά μαθήματα (οι τελευταίες άλλωστε κινήσεις κάτι τέτοιο υποδηλώνουν). Εν κατακλείδι και για να μην το κουράζουμε πολύ, όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Το να σκίζουμε τα ρούχα μας από απόγνωση και να διυλίζουμε τον κώνωπα δεν οδηγεί πουθενά. Ανυπομονούμε για την στιγμή που θα τραγουδάμε στο πέταλο του νέου γηπέδου και θα καμαρώνουμε την πρωταγωνίστρια ΑΕΛ. Μόνο αυτό μπορούμε να απαιτήσουμε από τους διοικούντες και την τεχνική ηγεσία: Την ΑΕΛ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ.

Στα του οίκου μας τώρα. Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, μπορούμε να ισχυριστούμε πως η σεζόν 2009-2010 ήταν η πιο «γεμάτη» χρονιά μας ως σύνδεσμος. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ολόθερμα όλα τα μέλη και τους φίλους μας, τόσο στην Αθήνα, όσο και οπουδήποτε αλλού που συνέβαλαν, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ώστε το «ATHENS CLUB» να διαγράψει μία τόσο «πλούσια» όσο και ουσιαστική οπαδική χρονιά. Επιτρέψτε μας λοιπόν μία μικρή αναδρομή στα πεπραγμένα του συνδέσμου μας:

* 30/08/2009 (στο πρώτο εντός έδρας, ΑΕΛ-οσφπ) Κυκλοφορεί το AC’98 Magazine, το πρώτο συνδεσμιακό περιοδικό στον οπαδικό χώρο της ΑΕΛ και από τα ελάχιστα σε πανελλαδικό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα έξοδα έκδοσης και διανομής καλύπτονται εξολοκλήρου από τον σύνδεσμό μας, ενώ το περιοδικό διανέμεται δωρεάν. Ακολούθησαν δύο ακόμη τεύχη τα οποία αγκαλιάστηκαν από το κοινό του Αλκαζάρ.
* 26/10/2009 Με αιμοδοσία που διοργανώνεται από το «ATHENS CLUB», ιδρύεται, ανήμερα της θλιβερής επετείου από το θάνατο του Χαράλαμπου Μπλιώνα, η Τράπεζα Αίματος «ΑΕΛ-ΜΠΛΙΩΝΑΣ». Καλούμε τον λαό της ΑΕΛ σε όλη την Ελλάδα, να προσέλθει οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να το κάνει και σε οποιοδήποτε Αιμοδοτικό Κέντρο νοσοκομείου της χώρας, αναφέροντας ότι δίνει αίμα για την Τράπεζα Αίματος με την επωνυμία «ΑΕΛ-ΜΠΛΙΩΝΑΣ» που έχει ανοιχτεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Η Τράπεζα Αίματος θα είναι ανοιχτή σε όποιον έχει ανάγκη από αίμα και ο Σύνδεσμος βλέποντας τη διαθεσιμότητα που υπάρχει σε φιάλες αναλόγως θα βοηθάει.
* 31/10/2009 (αγώνας ΑΕΛ-άρης) Πραγματοποιείται κατάθεση στεφάνου στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Χαράλαμπος Μπλιώνας
* 09/11/2009 (αγώνας αεκ-ΑΕΛ, ΟΑΚΑ) Σαράντα (40) άτομα του Συνδέσμου μας βρεθήκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσουν την ΑΕΛ. Αν και αγόρασαν κανονικά εισιτήρια εμποδιστήκαν από την αστυνομία όσο και από την παε αεκ. Παρέμειναν έξω από τις θύρες ως το 1-1 το οποίο και πανηγύρισαν. Εις το επανιδείν!
* 13/11/2009 Το «ATHENS CLUB» αντιδρά και κινητοποιεί όλες τις υγιείς ΑΕΛικές δυνάμεις εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού σκαι, για την κατάπτυστη σειρά εκπομπών «ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ» η οποία «ξεχνά» την αναφορά στην μοναδική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πρωταθλήτρια ΑΕΛ
* 16/11/2009 Συμμετοχή του «ATHENS CLUB» στις εκδηλώσεις για τον χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Συμμετοχή του συνδέσμου στην συλλογή χρημάτων για ίδρυμα στο Μοντερέι και αποχαιρετιστήριο πανό στο ματς ΑΕΛ-καβάλα (29/11/2009) σε συνεργασία με το Creative Group-1.
* 28/12/2009 Πρόταση για την τοποθέτηση ενός χρυσού αστεριού στην φανέλα της ΑΕΛ, που θα συμβολίζει το πρωτάθλημα του 1988. Η πρόταση μας έτυχε καθολικής αποδοχής από τον κόσμο της ΑΕΛ (σε ηλεκτρονικό γκάλοπ του Σ.Φ. ΒΥΣΣΙΝΟκΙΠΠΟΣ η πρόταση έλαβε θετικές γνώμες σε ποσοστό 94%)
* 17/01/2010 Τα μέλη του «ATHENS CLUB» ξεκινάνε από τα γραφεία του συνδέσμου μας στην Ομόνοια, ασυνόδευτα από αστυνομικές δυνάμεις, και αφού διασχίζουν σχεδόν την μισή Αθήνα με συνθήματα και καπνογόνα, καταλήγουν στο γήπεδο του Περιστερίου για την παρακολούθηση του αγώνα ατρόμητος-ΑΕΛ. Η πορεία μας αφιερώνεται σε όλους αυτούς που επιμένουν να ρωτάνε αν έχουμε γραφεία, κόσμο και δύναμη.
* 10/04/2010 Μέλη του «ATHENS CLUB» συναντώνται με μέλη της διοίκησης της ομάδας μας και παραθέτουν τα τεκμηριωμένα αιτήματα και επιχειρήματα του συνδέσμου σχετικά με την χωροταξική διάταξη των οπαδών στο δεύτερο πέταλο του νέου γηπέδου της ΑΕΛ. Κατά την συνάντηση παρατέθηκαν αναλυτικά σχεδιαγράμματα, έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και τα μέλη της διοίκησης εξέφρασαν την συμφωνία τους με τις θέσεις μας. Πρώτιστο μέλημα του συνδέσμου μας, είναι η μη παραχώρηση ολοκλήρου του πετάλου στους φιλοξενούμενους οπαδούς, αλλά η προστασία τους σε συνάρτηση φυσικά και με την αυτονόητη παρουσία οπαδών της ΑΕΛ στο ίδιο πέταλο. Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα θεωρούμε πως είναι θεμελιώδες, σχετικά με την εικόνα που θα παρουσιάζει το νέο μας γήπεδο, αναμένουμε την υλοποίηση των προτάσεών μας.

Ακόμη:

* Από έρευνα που πραγματοποίησαν μέλη του συνδέσμου μας, έγινε κατορθωτό να βρεθεί και να μιλήσει μαζί μας ο τραγουδιστής του ύμνου της ΑΕΛ κ. Βάκης Γιαννούλης. Η συνέντευξη του κ. Γιαννούλη (37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του ύμνου), δημοσιεύτηκε κατ’ αποκλειστικότητα στο τρίτο τεύχος του AC’ 98 Magazine.
* Στα πλαίσια της περαιτέρω ενδυνάμωσης και διάδοσης της ΑΕΛικής ιδέας εντός και εκτός συνόρων, το «ATHENS CLUB» άνοιξε έναν σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με έναν ολοζώντανο πυρήνα οπαδών της ΑΕΛ στην Σόφια της Βουλγαρίας. Θεωρούμε χρέος μας την αγαστή συνεργασία και παροχή κάθε βοήθειας προς τα αδέρφια μας στο εξωτερικό.

Κλείνοντας, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους οπαδούς της ΑΕΛ και όλους εκείνους που στέκονται στο πλευρό μας όλα αυτά τα 12 χρόνια, πως δεν αλλάξαμε και ούτε πρόκειται να κάνουμε σπιθαμή πίσω από τις πάγιες αρχές μας. Θα μιλάμε μόνο όταν έχουμε να πούμε κάτι και ο γνώμονας θα είναι αποκλειστικά η προκοπή της λατρεμένης μας ΑΕΛ και η διάδοση της ιδέας σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.

Όπως βλέπετε έγιναν πολλά. Θα γίνουν ακόμη περισσότερα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να σταματήσουμε να παλεύουμε. Το νέο παλάτι της Βασίλισσας του Ελληνικού ποδοσφαίρου μας περιμένει όλους μας για να κλάψουμε από χαρά για τους νέους ΤΙΤΛΟΥΣ που θα σφραγίσουν το ανυπέρβλητο μεγαλείο της ΑΕΛ.

Τα καλύτερα έρχονται. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό.

ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΕΛΑΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου