Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησε τρέξιμο ο Μπλάζεκ, κανονικά ο Μακίνουα

Η προετοιμασία των «βυσσινί» για την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής με τον Άρη συνεχίστηκε την Τρίτη με πρωινή προπόνηση. Μετά τα «άσχημα νέα» που επιφύλαξε η Δευτέρα στο Γιάννη Παπακώστα στο μέτωπο των τραυματισμών, καθώς είδε τον Αμπουχατζίρα να τίθεται «νοκ-άουτ» και τους Βελάσκο και Βενετίδη να είναι αμφίβολοι, η Τρίτη του επιφύλαξε πιο καλές ειδήσεις.

Ο Γιάν Μπλάζεκ μετά από 21 μέρες πάτησε και πάλι το χορτάρι των Δένδρων. Ο Τσέχος, που υποβλήθηκε σε εγχείρηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της  βουβωνοκήλης που αντιμετώπιζε, ξεκίνησε τρέξιμο και πλέον ο χρόνος για την επιστροφή του στ δράση άρχισε να μετρά αντίστροφα. Φυσικά, ο τεχνικός της ΑΕΛ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιαν Μπλάζεκ στην προσεχή αναμέτρηση με τον Άρη, όμως ευελπιστεί πως αυτό θα γίνει από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ εκεί όπου η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.
Μέσα και ο Μακίνουα
Σίγουρα το γεγονός πως ο Μπλάζεκ επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από 21 μέρες ήταν κάτι που ευχαρίστησε τον Γιάννη Παπακώστα αλλά τα ευχάριστα δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Στίβεν Μακίνουα επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης μετά από τις ενοχλήσεις που αντιμετώπισε στον οπίσθιο μηριαίο. Ο Έλληνας τεχνικός ευελπιστεί να ήταν αυτό το τελευταίο πρόγραμμα του Νιγηριανού επιθετικού, έτσι ώστε να μπορέσει κι αυτός να προσφέρει στην ΑΕΛ. Σίγουρα ο «Μάκι» δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, αλλά είναι γεγονός πως οι συχνοί του τραυματισμοί, με τους περισσότερους μάλιστα να μην έχουνε άμεση σχέση με το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με γόνατο του, δεν του έχουν επιτρέψει να βρει ρυθμό ούτε καν στις προπονήσεις.
Δεν λείπουν και τα προβλήματα
Μπορεί ο Μακίνουα να διαγράφηκε από το ιατρικό δελτίο των «βυσσινί», παρόλα αυτά αυτό δεν έχει ακόμα αδειάσει. Ο Σιμόν Αμπουχατζίρα, ο οποίος θα επιστρέψει σε δράση σε περίπου ένα μήνα, όπως είναι φυσικό δεν προπονήθηκε την Τρίτη. Εκτός όμως προπόνησης έμειναν και Βελάσκο και Βενετίδης. Αμφότεροι, οι δυο ακραίοι οπισθοφύλακες των «βυσσινί» αντιμετωπίζουν προβλήματα με θλάσεις στον οπίσθιο μηριαίο, με την περίπτωση του Χουάν Βελάσκο να είναι πιο σοβαρή, και μείνανε εκτός προπόνησης κάνοντας θεραπεία. Τη δεδομένη στιγμή αυτός που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να αγωνιστεί τη Δευτέρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ο Στέλιο Βενετίδης, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει στην πορεία της εβδομάδας.
Εκτός των δυο και του Αμπουχατζίρα εκτός κανονικού προγράμματος μείνανε άλλοι δυο αμυντικοί. Ταυλαρίδης και Ταλ δεν πήρανε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα χωρίς όμως η κατάσταση τους να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Ο Στάθης Ταυλαριδής είναι ένας από τους παίκτες που έχει πάρει στα πόδια του αρκετά παιχνίδια και το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΛ αποφάσισε να τον ξεκουράσει αφήνοντας τον εκτός προγράμματος. Παρόμοια είναι και η περίπτωση του Ιμπραήμ Ταλ, καθώς με δεδομένο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Χουαν Βελάσκο, ο Σενεγαλέζος αμυντικός είναι η μοναδική δοκιμασμένη λύση που υπάρχει για το δεξί άκρο της άμυνας και το τεχνικό επιτελείο προτίμησε να μην τον επιβαρύνει. Κι αυτό γιατί η χρησιμοποίηση του στο παιχνίδι με τη Ξάνθη ήταν αναγκαστική χωρίς όμως ο Σενεγαλέζος να είναι στο 100% της ετοιμότητας του, με δεδομένο τον τραυματισμό που είχε κι αυτός πριν το παιχνίδι, κι έτσι ο Γιάννης Παπακώστας επέλεξε να μην τον επιβαρύνει για να μπορεί να τον υπολογίζει στην αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου