Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ησυχάζουν όταν πληρώνονται

Χωρίς κόντρες, διαφωνίες και εντάσεις ολοκληρώθηκε χθες (20/1) το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας για το 2011. Στην πιο ήσυχη συνεδρίαση της φετινής σεζόν, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ που έδωσαν το «παρών» (απουσίαζε η ΑΕΚ και ο Αρης), αφού ενέκριναν το πλήρες πρόγραμμα για τις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος (23η-30ή), ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της σύσκεψης με την πολιτεία για τη βία και συζήτησαν για το θέμα της αδειοδότησης σύμφωνα με τους κανόνες που έχει θέσει εδώ και καιρό η UEFA.

Αλλωστε, το 2013 λήγει το άτυπο τελεσίγραφο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και οι ομάδες οφείλουν να παρουσιάζουν ισορροπημένους ισολογισμούς σύμφωνα με το οικονομικό ευ αγωνίζεσθε (Financial Fair Play) που θα ισχύει από τη σεζόν 2013-'14. Επιπροσθέτως, οι σύνεδροι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε λεπτομερή καταγραφή των αναγκών στις γηπεδικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να εκτιμηθεί το κόστος για τις παρεμβάσεις που θα κριθούν αναγκαίες να γίνουν στα γήπεδα, έτσι ώστε να ληφθεί επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ. Τέλος, ένα θέμα που αναμένεται να συνεχιστεί με νέα επεισόδια, αφορά τη νέα σύμβαση με την ΟΠΑΠ Α.Ε. Μέχρι σήμερα μόνο οι ΠΑΕ Εργοτέλης και Αστέρας Τρίπολης έχουν στείλει υπογεγραμμένες τις νέες συμβάσεις, με τις υπόλοιπες να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τις επιβαλλόμενες ρήτρες βίας που επιθυμεί να επιβάλλει ο κρατικός οργανισμός.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ έβαλαν τις υπογραφές τους και παρέλαβαν τη δεύτερη δόση των χρημάτων της σύμβασης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ, απόντος του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη, που αποχώρησε πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος στάθηκε πρώτα στο φαινόμενο της στοχευόμενης βίας και την επίθεση που δέχθηκε ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος: «Η επίθεση στον Σιδηρόπουλο αμαυρώνει την πορεία του πρωταθλήματος. Πέρα από την καταδίκη του γεγονότος, είπαμε και οι παράγοντες όλων των ΠΑΕ να κοιτάξουμε πώς θα προστατεύσουμε τη διαιτησία στα γήπεδα και να μην παρακωλύουμε το έργο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου