Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ήττα 3-0 για την ΑΕΛ


Τα προβλήματα στην άμυνα και τα λάθη, τόσο του διαιτητή όσο και ορισμένων παικτών της ΑΕΛ είχαν ως αποτέλεσμα τη δεύτερη ήττα, σε ισάριθμα φιλικά επί ιταλικού εδάφους. Κόντρα στην Κιέβο Βερόνα, οι «βυσσινί» δεν είχαν απαντήσεις. Μετά από ένα καλό, σε γενικές γραμμές, πρώτο ημίχρονο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Έτσι, το φιλικό ολοκληρώθηκε με την Κιέβο να κερδίζει 3-0 την ΑΕΛ, προηγούμενη με γκολ από πέναλτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Όμως, στη συνέχεια η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα δεν μπόρεσε να ανεβάσει την απόδοσή της σε τέτοιαεπίπεδο που να μπορέσε να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στην άμυνα των αντιπάλων της. Η μοναδική καλή της στίγμή ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (59'), αλλά τα σουτ των Αμπουχατζίρα και Ταλ κόντραραν στα σώματα των αμυντικών της Κιέβο, οπότε δεν χρειάστηκε να επέμβει ο γκολκίπερ της ομάδας από τη Βερόνα!



Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν τον αγώνα με σύστημα 4-2-3-1 και τους Αμπάρη κάτω από τα γκολπόστ, Ταυλαρίδη και Νταμπίζα στο κέντρο της άμυνας, Βελάσκο δεξιά, Βενετίδη αριστερά, Ιγκλέσιας και Ρομέου αμυντικά χαφ. Ακόμα, τους Πούρι αριστερά, Βούζα δεξιά, Μετίν στον άξονα και μοναδικό προωθημένο τον Μπλάζεκ. Από την άλλη, η Κιέβο Βερόνα άρχισε το παιχνίδι με τους Σορεντίνο, Τζόκιτς, Μορέρο, Ρίκλερ, Φρέι, Ριγκόνι, Ντε Φάλκο, Μαρκολίνι, Μπολιατσίνο, Ντε Πάουλα, Γκρανότσε.

Αισθητά βελτιωμένη παρουσιάστηκε η ΑΕΛ, με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση επί ιταλικού εδάφους κόντρα στην Μπρέσια. Οι οδηγίες του Γιάννη Παπακώστα προς τους ποδοσφαιριστές του, να πιέσουν ψηλά, απέδωσαν σε μεγάλο βαθμό. Οι «βυσσινί» είχαν ισορροπία στο παιχνίδι τους και έδειξαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, για μια ακόμα φορά υπήρξε πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία, ειδικά στις βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, με αργές αντιδράσεις και στιγμές αδράνειας.

Πρόβλημα με Ταλ
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γιάννης Παπακώστας προχώρησε σε αρκετές αλλαγές. Έβγαλε από τον αγώνα τους Αμπάρη, Νταμπίζα, Βενετίδη και Μπλάζεκ, με τους Βιέρα, Ταλ, Κατσιαρό, Αμπουχατζίρα να παίρνουν τις θέσεις τους, αντίστοιχα. Πάντως, ο Ταλ δεν έπαιξε για αρκετή ώρα. Λίγο αργότερα (στο 66') αποχώρησε από την αναμέτρηση με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.
Το μέγεθος του προβλήματος θα φανεί στην πορεία. Έτσι, ο προπονητής των «βυσσινί» έκανε μια ακόμα αλλαγή, αναγκαστική αυτή τη φορά, με τον Κολοβέτσιο να μπαίνει στο γήπεδο. Όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Σενεγαλέζος αμυντικός έχει ένα σφίξιμο στον τετρακέφαλο του δεξιού ποδιού του.

Τα γκολ του αγώνα
:
34': Προωθημένη μπαλιά για τον Ντε Πάουλα που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Αμπάρη, σούταρε και η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι. Στην επαναφορά την διεκδίκησε με τον Βελάσκο, ο αμυντικός της ΑΕΛ έκανε την προβολή, δεν τον βρήκε, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι.
35' 1-0: Την παράβαση εκτέλεσε εύστοχα ο Μαρκολίνι, δίνοντας το προβάδισμα στην Κιέβο Βερόνα.
47' 2-0: Η Κέβο Βερόνα σημείωσε και δεύτερο τέρμα, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Πελισιέ.
78' 3-0: Λανθασμένη εκτέλεση του ελεύθερου από τον Βιέρα, η μπάλα έφτασε στα πόδια των παικτών της Κιέβο, ο Πελισιέ προχώρησε και σούταρε, έδιωξε προσωρινά με τα πόδια ο γκολκίπερ της ΑΕΛ, για να έρθει στην επαναφορά και να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα ο Τζιράρντι.

Οι φάσεις του αγώνα:
5': Κεφαλιά του Ντε Πάουλα, απομάκρυνε ο Αμπάρης.
12': Δυνατό σουτ του Ρομέου, η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το τέρμα του Σορεντίνο.
15': Ο Ντε Πάουλα βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά ήταν άστοχος.
27': Βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Αμπάρης βγήκε και έκλεισε το οπτικό πεδίο του Γκρανότσε, που έκανε το γυριστό, αλλά δεν σημάδεψε σωστά.
33': Συνδυασμός ανάμεσα σε Βούζα, Ρομέου και Μετίν, πάσα του τελευταίου στον Πούρι, αλλά το σουτ του προσέκρουσε στα σώματα των αμυντικών της Κιέβο Βερόνα.
59': Διαδοχικά σουτ από Αμπουχατζίρα και Ταλ, που σταμάτησαν στα σώματα των αμυντικών της Κιέβο Βερόνα.
80': Σουτ του Μακίνουα, δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της ιταλικής ομάδας.

ΚΙΕΒΟ ΒΕΡΟΝΑ
: Σορεντίνο, Τζόκιτς, Ρίκλερ, Μορέρο, Φρέι, Μπολιατσίνο, Ντε Φάλκο, Μαρκολίνι, Ριγκόνι, Γκρανότσε, Ντε Πάουλα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν ακόμα οι Σκουίτζι, Σάρντο, Σέζαρ, Μαντοβάνι, Ιόρι, Λουτσιάνο, Πελισιέ, Αριάτι, Φαρίας και Τζιράρντι.
ΑΕΛ: Αμπάρης (66’ Βιέρα), Βελάσκο, Ταυλαρίδης, Νταμπίζας (46’ Ταλ, 66’ Κολοβέτσιος), Βενετίδης (46’ Κατσιαρός), Ιγκλέσιας (73’ Γκαμπέτας), Ρομέου, Πούρι (55’ Σιατραβάνης), Βούζας (66’ Μακίνουα), Μετίν (73’ Κανόμπιο), Μπλάζεκ (46’ Αμπουχατζίρα).

** Πριν τον αγώνα, υπήρξε ερωτηματικό αναφορικά με τη συμμετοχή του Νίκου Νταμπίζα. Όμως, ο έμπειρος αμυντικός τα κατάφερε και πήρε θέση στο αρχικό σχήμα της ΑΕΛ. Τον αγώνα παρακολουθεί και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Πηλαδάκης, όπως και 10 περίπου φίλαθλοι που έκαναν το ταξίδι από την Ελλάδα, ούτως ώστε να βρέθουν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου