Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Πρόταση της Λάρισας σε Ιλάν!


Λάρισα αστέρων έχει ονειρευτεί ο Κώστας Πηλαδάκης και κάνει ότι περνάει από το χέρι του για γίνει το όνειρο, πραγματικότητα. Μετά τους Ταυλαρίδη, Μακίνουα και Κανόμπιο το gazzetta.gr αποκαλύπτει ότι στο… στόχαστρο μπήκε ο Ιλάν!

Ίσως και να είναι το… κερασάκι στην πολύ χορταστική «τούρτα» που ετοιμάζει φέτος ο πρόεδρος της Λάρισας στον θεσσαλικό κάμπο. Ο Ιλάν Αραούζο νταλ Ίνια είναι ο παίκτης ο οποίος έχει κάνει «κλικ» σε διοίκηση και προπονητή και γίνονται προσπάθειες για την απόκτησή του.

Η Λάρισα θέλει έναν ακόμα επιθετικό για να παίξει στο πλευρό του Μακίνουα και έχει καταθέσει πρόταση συνεργασίας στον 29χρονο μέχρι πρότινος παίκτη της Γουέστ Χαμ. Οι «βυσσινί» προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον ελεύθερο Ιλάν με ετήσιες απολαβές 380.000 ευρώ με τον Βραζιλιάνο να ζητάει αρχικά 500.000 ευρώ. Υπάρχει διαφορά, υπάρχει όμως και διάθεση και από τις δύο πλευρές να βρεθεί η χρυσή τομή. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και άμεσα θα ξέρουμε αν ο παικταράς –για τα ελληνικά δεδομένα- λατινοαμερικάνος με το ιταλικό διαβατήριο θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λάρισα ή όχι…

Who is who

Ο Ιλάν Αραούζο νταλ Ίνια όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 18 Σεπτέμβρη 1980 στην Κοριτίμπα της Βραζιλίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Παρανά και έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας το 1999 με την ίδια ομάδα στο πρωτάθλημα Παραναένσε.

Ακολούθησε η μεταγραφή στη Σάο Πάολο το 2000. Στους τρικολόρ δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και ζήτησε να φύγει μετά από ένα χρόνο. Η Ατλέτικο Παραναένσε τον αγόρασε με ελάχιστα χρήματα και ο Ιλάν αναδείχθηκε σε… βαρύ πυροβολικό της ομάδας σημειώνοντας 29 γκολ σε 74 αγώνες που πήρε μέρος (2001-2004) με την ομάδα της περιφέρειας στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε. Να σημειωθεί ότι σχεδόν ολόκληρο το 2002 το πέρασε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω σοβαρού τραυματισμού στο δεξί γόνατο.

Το καλοκαίρι του 2004 μετά από «καταιγισμό» τερμάτων στη Βραζιλία με την Ατλέτικο Παραναένσε, έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για χάρη της Σοσό. Στη Γαλλία προσαρμόστηκε πανεύκολα, κάτι που «μαρτυρούν» με τον καλύτερο τρόπο τα 13 γκολ που σημείωσε στην πρώτη του σεζόν. Τη δεύτερη χρονιά με τα χρώματα της Σοσό σημείωσε 10 τέρματα στο πρωτάθλημα και έκανε μεταγραφή για τη Σεντ Ετιέν.

Με τους «πράσινους» έπαιξε για τρεισήμισι χρόνια, από το καλοκαίρι του 2006 μέχρι τον περασμένο Γενάρη. Είχε 113 συμμετοχές σε επίσημα ματς με απολογισμό 31 τέρματα. Μετά από «κόντρα» με τον προπονητή του και τη διοίκηση, έλυσε το συμβόλαιό του με τη Σεντ Ετιέν κοινή συναινέσει στις αρχές του χρόνου και μετακόμισε ως ελεύθερος στην Αγγλία και τη Γουέστ Χαμ. Με τους Λονδρέζους έπαιξε σε 11 αγώνες και σκόραρε 4 φορές. Με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας έκανε το ντεμπούτο του το 2003 στο Κονφεντερέισονς Καπ, διοργάνωση στην οποία έπιασε τις 3 διεθνείς συμμετοχές που ήταν οι πρώτες και οι τελευταίες του στη Σελεσάο.

Το Profile του Ιλάν

Δεν θέλουμε να είμαστε υπερβολικοί αλλά για τα ελληνικά δεδομένα αυτός ο παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά όχι μόνο στην επίθεση της Λάρισας αλλά και των λεγόμενων «μεγάλων» ομάδων της χώρας μας. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας επιθετικός που μπορεί να παίξει τόσο εντός όσο και εκτός περιοχής. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, βρίσκει δίχτυα και με τα δύο πόδια –το καλό είναι το δεξί- και προσφέρει πολλές ασίστ στους συμπαίκτες του.

Είναι δυνατό κορμί (181 εκατοστά ύψος και 75 κιλά βάρος) και σχετικά γρήγορος για τη θέση. Μπορεί να βρει δίχτυα τόσο με σουτ εντός περιοχής όσο και με βολίδες εκτός αυτής. Με λίγα λόγια θα είναι μια απόκτηση «βόμβα» για τα δεδομένα της Λάρισας αλλά και μια εξαιρετική προσθήκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου