Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

«Δεν υπάρχει θέμα Παπακώστα»

Το τελευταίο  διάστημα είναι αλήθεια ότι έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία  αναφορικά με την παραμονή του  Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο της ΑΕΛ, η οποία και εντάθηκε μετά τη νέα ήττα των «βυσσινί» στο πρωτάθλημα από τον Πανσερραϊκό. Ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο «μάτι του κυκλώνα» και ο ίδιος μετά το τέλος της αναμέτρησης επισήμανε «πιστεύω σε αυτή την ομάδα, αλλά δεν είμαι και από τους προπονητές που θα καθίσουν πάνω στο συμβόλαιό τους».
Το …μπαλάκι λοιπόν πέρασε πλέον στα χέρια  της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ  και φυσικά σε αυτά του μεγαλομετόχου  και προέδρου της κ. Κώστα Πηλαδάκη, που το μεσημέρι της Δευτέρας και  μιλώντας στη «Ραδιοφωνία Κισσάβου 97,8» έδωσε το στίγμα του πάνω στη συγκεκριμένη φημολογία και ήταν μάλιστα ιδιαίτερα κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα Γιάννη Παπακώστα και θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η προπονητολογία. Πως είναι δυνατόν ο ίδιος προπονητής πέρυσι να αποθεώνεται και φέτος να μην κάνει; Του παρέχουμε κάθε στήριξη η οποία θα αρθεί μόνο αν ο ίδιος ο προπονητής πάψει να πιστεύει στην ομάδα και στις δυνατότητές του και εμείς διαγνώσουμε ότι έχει χάσει τη συγκέντρωσή του. Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε το έργο του, αλλά θεωρώ ότι επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε με λογικές αλλαγές προπονητών. Εγώ θα στηρίξω τον προπονητή που μας έδωσε νίκες και πιστεύω ότι σύντομα θα έρθει και η δικαίωση, αλλά παράλληλα είμαι και έτοιμος να αναλάβω την οποιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση αποτυχίας».

Εκτός φυσικά του  συγκεκριμένου ο πρωτοκάθεδρος  των «βυσσινί» αναφέρθηκε και  σε μία σειρά άλλων ζητημάτων  που βρίσκονται στην επικαιρότητα τις  τελευταίες ώρες και μίλησε για:

Την αντίδραση  των φιλάθλων μετά το ματς με τον Πανσερραϊκό: «Το επίπεδο της ομάδας δεν είναι όπως άλλων σωματείων. Δεν είναι δυνατόν να σταματήσει το λεωφορείο μας στην Εθνική οδό για να συνομιλήσει με τους φιλάθλους. Εγώ πήρα την συγκεκριμένη απόφαση και κανένας άλλος. Η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός θα πρέπει να βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο όσο εγώ είμαι πρόεδρος της ομάδας. Αν πιστεύουν οι φίλαθλοι ότι δεν κάνω, να αποχωρήσω… Δεν είμαστε σωματείο Δ’ Εθνικής κατηγορίας για να σταματάμε στην εθνική οδό και να συζητάμε. Θεωρώ ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων μας είναι ώριμοι και ορισμένα πράγματα καλό θα είναι να αποφεύχονται».

Τη διαιτησία: «Όλοι μας είμαστε δυσαρεστημένοι από την αντιμετώπιση της διαιτησίας και το αποτέλεσμα. Αν όμως μετρούσε το γκολ του Βενετίδη, αν μας έδιναν το πέναλτι στο Καυτανζόγλειο, ή αν δεν απέβαλαν τον Ιγκλέσιας στις Σέρρες τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Μέχρι τώρα έχω επιλέξει να διαμαρτύρομαι κόσμια στα αρμόδια όργανα για τη διαιτησία, αλλά δεν ξέρω για πόσο μπορώ να αντέξω. Ίσως να χρειαστεί να αλλάξουμε και εμείς τακτική πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Θεωρώ πάντως ότι είναι χρέος μου να προστατέψω την ομάδα από παντού, ακόμη και από τους κακούς διαιτητές. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι κακές διαιτησίες έχουν τεράστια ευθύνη για τη συμπεριφορά των φιλάθλων. Δεν σας το κρύβω ότι αν η κόσμια αντίδρασή μου και συμπεριφορά μου είναι λάθος, τότε θα αποχωρήσω. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αν θα χρειαστεί να εκπαιδευτούν οι διαιτητές, αν είναι κακοί διαιτητές, πρέπει όμως να βρεθεί μία λύση…».

Αν αλλάζουν οι στόχοι: «Ο στόχος μας είναι ένας από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου και δεν αλλάζει. Να πραγματοποιήσουμε μία πολύ καλή πορεία και να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα. Ας φροντίσουν λοιπόν οι παίκτες μας να κάνουν ότι περισσότερο μπορούν για να πάρουν τους βαθμούς της νίκης στα επόμενα παιχνίδια. Θα ήθελα από τους φιλάθλους μας να μας συμπαρασταθούν, να είναι δίπλα μας και να κάνουν υπομονή. Θεωρώ ότι έχουμε καλή ομάδα, αξίζαμε στα περισσότερα ματς ως σήμερα τη νίκη, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να την κατακτήσουμε, έστω και αν αγωνιστικά ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας».

Την εξωγηπεδική  ζωή των παικτών: «Αν ο Μπλάζεκ  έβαζε το γκολ κόντρα στον Πανσερραϊκό  τίποτα δεν θα ακουγόταν, αλλά έτσι είναι αυτά. Εμείς θα τιμωρήσουμε  κάθε κακή εξωγηπεδική συμπεριφορά ή κάθε παίκτη που θα μας δείξει ότι δεν αγαπά την ομάδα και το έχουμε κάνει στο παρελθόν έστω και αν «ματώσαμε» οικονομικά, αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν θα το δημοσιοποιήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου