Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Καβάλα – Λάρισα (17:15)


Εν μέσω προπονητολογίας και κατάστασης χάους και απελπισίας αναμετρώνται στο «Ανθή Καραγιάννη», Καβάλα και Λάρισα. Δύο ομάδες από την περιφέρεια που ξεκίνησαν την σεζόν με στόχο να κάνουν μεγάλα πράγματα, και θέλουν και οι δύο τη νίκη για διαφορετικούς όμως λόγους.

Η μεν Καβάλα για να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και να συνεχίσει να ονειρεύεται Ευρώπη, η δε Λάρισα για να έχει ελπίδες παραμονής καθώς βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση όντας τα πρώτο φαβορί για να πέσει. Κοινό σημείο και των δύο ομάδων, οι προπονητές που αναμένεται να  αποτελέσουν παρελθόν ακόμα και αν μια από τις δύο ομάδες κερδίσει! Κάσπερτσακ και Αντερσεν είναι στην πόρτα της εξόδου και από ότι φαίνεται δεν τους σώζει ούτε η νίκη! Οι Καβαλιώτες μάλιστα έχουν βρει και αντικαταστάτη στο πρόσωπο του Ιταλού Κόσμι, που είναι πολύ κοντά.

Ακόμα ένα κοινό, οι πολλές αγωνιστικές που έχουν να κερδίσουν. Οχτώ ματς χωρίς νίκη για τους Βυσσινί, πέντε για τους Αργοναύτες. Με τους δεύτερους βέβαια να έχουν στα πέντε ματς χωρίς νίκη, τρεις ισοπαλίες. Που τους έχουν διατηρήσει ψηλά. Σε αγωνιστικό επίπεδο και επίπεδο ενδεκάδας, χαρούμενοι πρέπει να είναι και οι δύο προπονητές καθώς στην ΑΕΛ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ για τους γηπεδούχους μπορεί υπάρχουν δύο απώλειες, αλλά μετράνε και δύο επιστροφές, συν δύο «νέους». Αμντούν και Ντιέ επιστρέφουν και αναμένεται να πάρουν θέση στην ενδεκάδα, Περεϊρίνια και Μπρατσιάνι είναι τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας που βρίσκονται σε θέση να βοηθήσουν και ίσως πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Από εκεί και πέρα δεν αναμένονται πολλές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο «Βικελίδης». Πιθανή έντεκα για να ξεκινήσουν είναι οι   Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόσο, Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς, Ονουάτσι, Αμπντούν, Ογκμπέτσε.

Από την άλλη η Λάρισα βιώνει μια πολύ άσχημη κατάσταση που περιλαμβάνει, προπηλακισμούς, αυγά, γιαούρτια, «ομηρίες», ανακοινώσεις και γενικά χάος. Οπαδοί σε έξαλλη κατάσταση, παίκτες τρομοκρατημένοι, προπονητής στην πόρτα της εξόδου, πρόεδρος απογοητευμένος και απελπισμένος και την ομάδα στο χείλος του υποβιβασμού. Ο αγώνας με την Καβάλα είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες για ανάκαμψη και για να φανεί… φως στο τούνελ.  

Ο προπονητής των Βυσσινί, Αντερσεν (είναι στην πόρτα της εξόδου) αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές, ώστε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να μπορέσει η ΑΕΛ να πάρει τη νίκη, που τόσο χρειάζεται. Ο  Τσοντοφάλσκι είναι πιθανό να πάρει τη θέση του Αμπάρη κάτω από τα δοκάρια, ενώ δεν αποκλείεται ο Νίκος Νταμπίζας να κάτσει στον πάγκο και ο Στάθης Ταυλαρίδης να παίξει μαζί με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Μια πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Τσοντοφάλσι, Κολοβέτσιο (αν πάει στα στόπερ θα παίξει δεξιά μάλλον ο Κατσιαρός) Ταυλαρίδη, Νταμπίζα, Βενετίδη,  Ιγκλέσιας, Πούρι, Μπλάζεκ, Σίμιτς στα άκρα, Μετίν και Κουζάν.


Σε ότι έχει να κάνει με την προϊστορία οι Αργοναύτες για την κορυφαία κατηγορία μετρούν 5 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ η Λάρισα ποτέ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στην Καβάλα, παρά μόνο μια φορά για την Γ' εθνική το 2004.

Αυτοί λείπουν:

Καβάλα:
Νταρσβίλ (τρ.), Σιόντης (τρ.)

Λάρισα: -

Οταν ξανασυνατήθηκαν:

12-09-10 Λάρισα – Καβάλα 0-0
21-03-10 Καβάλα - Λάρισα 3-3
29-11-09 Λάρισα - Καβάλα 1-0

Σφυρίζει: Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Εκεί το βλέπουμε: 17:15 Novasports 2
Που, πότε: «Ανθή Καραγιάννη», 8 Ιανουαρίου 2011, 17:15

Αποστολές:

Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Βαγέχο, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε, Δρόδος, Βουτσίσεβιτς, Αυλωνήτης, Πετκάκης, Καπνόπουλος, Ναζλίδης, Καρντόσο, Θεοδωρέλης, Χργκοβιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Ονουάτσι, Γιάννου, Περεϊρίνια, Ελευθεριάδης, Μπρατσιάνι, Αμπντουν

Λάρισα (Γιορν Αντερσεν):
Αμπάρης, Τσοντοφάλσκι, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Κατσιαρός, Βενετίδης, Ταλ, Βελάσκο, Ιγκλέσιας, Πούρι, Μετίν, Σίμιτς, Μπλάζεκ, Τσιμπάμπα, Κουζάν, Σιατραβάνης, Μακίνουα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου