Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Απών οι περισσότεροι παίκτες απο το γήπεδο...

Η φράση «ο θάνατός σου η ζωή μου» εφαρμόστηκε στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας, όπου οι Φαίακες επικράτησαν της Λάρισας με 1-0 με χρυσό σκόρερ τον «νέο» Μαζνόφ, ο οποίος έδωσε στους Βυσσινί μία ακόμη «βολή», που δυσκολεύει περισσότερο το έργο τους για παραμονή.

Η εικόνα του αγώνα

Τον παράγοντα έδρα ήθελε να εκμεταλλευτεί η Κέρκυρα απέναντι στην Λάρισα στο μεταξύ τους «τελικό», ώστε να αυξήσει τη διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Γι αυτό και ο επιθετικός μονόλογος των Φαιάκων, αν και η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 14’, για λογαριασμό τους. Ο Θανάσης Τσίγκας βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή έπειτα από πάσα του Στολτίδη, αλλά το σουτ του πρώτου κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και κατέληξε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντένις Επστάιν μπήκε στα αντίπαλα καρέ και ο Κανόμπιο τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή Αρμπάκιολη να μη βρίσκεται σε σωστή θέση και να μην καταλογίζει το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου (18’), ο Ακης Στολτίδης δοκίμασε ένα μακρινό σουτ με τον τερματοφύλακα των Βυσσινί, Τσοντοφάλσκι, να αποκρούει δύσκολα, έπειτα από κόντρα σε σώματα.

Για τα εναπομείναντα 25 λεπτά, το παιχνίδι δεν επιφύλασσε κάποια ενδιαφέρουσα φάση και οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια με τη λευκή ισοπαλία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ροή του αγώνα δεν άλλαξε κατά πολύ, καθώς μέχρι το 70’, οι δύο πλευρές επιδόθηκαν σε ένα στυλ παιχνιδιού με αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου, ενώ οι φιλοξενούμενοι υστερούσαν στον τομέα των πρωτοβουλιών, κάνοντας όμως ανά διαστήματα, αισθητή την παρουσία τους.

Στο 73', ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Φαιάκων απέδωσε και καρπούς, καθώς μετά από μπαλιά του Μακρή, ο Μαζνόφ νίκησε από κοντά τον Τσοντοφάλσκι, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του με γκολ.

Ένα δεκάλεπτο αργότερα, ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ στο σημερινό παιχνίδι, αλλά η μπάλα μετά από κεφαλιά του, κατέληξε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ανέβασε το ρυθμό της ώστε να πετύχει την ισοφάριση. Στο 89’ ο Σίμιτς εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Ιγκλέσιας έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Τελευταία φάση του αγώνα ήταν και πάλι για λογαριασμό των Θεσσαλών, όταν ο Μπλάζεκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου, το οποίο και ακυρώθηκε λόγω υποβολής οφσάιντ του ποδοσφαιριστή των Βυσσινί.

Παρά τις λανθασμένες αντιδράσεις του Τσέχου, η κατάσταση δεν άλλαξε και η Λάρισα θα πρέπει να στραφεί σε άλλες ευκαιρίες για επίτευξη τριπόντου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως ο σύλλογος του Κάμπου δεν έχει νικήσει ακόμα μακριά από τη Λάρισα.

Οι συνθέσεις

Κέρκυρα(Μπόζινταρ Μπάντοβιτς):
Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (71΄ Ιωάννου Ηλίας), Τσίγκας (63΄Μαζνόφ), Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ (Ιωάννου Δ.), Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής

Στον πάγκο:
Αποστολίδης, Μίχος, Φλαβίνιο, Λαμπρόπουλος

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου):
Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης (78' Τσιμπάμπα), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς, Κουζέν, Μετίν (71' Μπλάζεκ), Βελάσκο (20΄Ρομέου), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός

Στον πάγκο:
Αμπάρης, Αμπουμπακάρι, Κολοβέτσιος, Πούρι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ:
Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ:
ΕΑΚ Κέρκυρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου