Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΦΑ : Δεεε φταίν' αυτοί....

Mεγαλόψυχοι και μπρούκληδες για άλλη μια φορά.
Κατανοώντας  πλήρως την ανάγκη του συμπαθούς Πανσερραϊκού για τους τρεις βαθμούς της νίκης, του τους προσέφεραν με όλη τους την καρδιά. Το έκαναν άλλωστε και τις προηγούμενες αγωνιστικές, με άλλους αντιπάλους. Η ανόητη αποβολή του Ιγκλέσιας στο 24' και το γκολ του Νταλέ στο 44' ήταν αρκετά, για να ηττηθεί η ΑΕΛ από τον Πανσερραϊκό με 1-0.
Το τι πιστεύουμε για τον κο Παπακώστα το έχουμε αναφέρει ξανά. Περισσότερο διπλωμάτης και λιγότερο προπονητής. Μόνο που, με τα όσα μικρομεσαία είδαμε κι ακούσαμε τον τελευταίο καιρό, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αμφιβάλλουμε πια και για τα δυό.
Ελπίζουμε, ότι κάποιος θα μπεί στον κόπο να εξηγήσει στον προπονητή της ομάδας, ότι παρόλο που η πεντάδα αποτελεί στόχο μας, στην πραγματικότητα δεν υποβιβάζονται πέντε αλλά τρεις.
Αλλά, δεεεε φταίει αυτός....
Η  ομάδα εξακολουθεί να παρουσιάζει κακή εικόνα  και δυστυχώς κάποιοι, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το άλλοθι της ατυχίας και της διαιτησίας, για να κρύψουν  τα κακώς κείμενα της.
Μόνο που....μιλάμε για μια ομάδα με 1/30  τελικές προσπάθειες.  29 φορές δε φταίει η ατυχία ούτε όταν μιλάμε για κατασκευαστές και σκόνη πλυντηρίου.  Η ανικανότητα και μόνον αυτή.
Κι επίσης....όπως μας πληροφορεί η ειδησιογραφία  της ΕΠΟ,  της 22ας Σεπτεμβρίου :
«Λίγα λόγια για την διαιτησία
Οι δυο άνδρες δεν συζήτησαν πολλά για την διαιτησία, καθώς ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ έχει επιλέξει να μην ασχολείται έντονα με το θέμα (υπό τον φόβο να πολωθεί το κλίμα) και η μόνη αναφορά που έγινε, ήταν για την προάσπιση του θεσμού της διαιτησίας, μέσω αυστηρών κανονισμών, που θα προστατεύουν τους διαιτητές κατά την διάρκεια των αγώνων και κυρίως στην ανάπαυλα. »
Αν ο διαιτητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης  είχε εξασφαλισμένη προστασία κατά τη διάρκεια και την ανάπαυλα του αγώνα, τότε όλα βαίνουν καλώς και συζήτηση καμία. Ακόμα κι αν αυτό ξεβολεύει και δυσχεραίνει τους προθύμους και τους απολογητές.
Αλλά και πάλι, δεεεε φταίνε ούτε αυτοί....
Για τους παίκτες  της ομάδας  και την απόδοσή τους, για την υποτιθέμενη διοικητική δομή εντός της ομάδας και τη δυνατότητά της να  διαχειρισθεί τα εύκολα και τα δύσκολα, δεν έχει νόημα να πούμε οτιδήποτε. Έχουν ειπωθεί τόσες φορές που η επανάληψη θα μοιάζει γραφικότητα.
Σαφώς όμως, δεεε φταίνε ούτε αυτοί....
Όσων στο μυαλό , η φίλαθλη πλειοψηφία της Λάρισας  είναι οι πάσης φύσεως γυμνοσάλιαγκες των καφεποτείων, να τους πούμε ότι μπορεί η έρπουσα γλίτσα γιαυτούς να συνιστά αποθέωση και μπορεί επίσης να τους προσφέρει μια πρόσκαιρη ικανοποίηση, αλλά οφείλουν κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και καλό θα ήταν να αφουγκρασθεί τους ταπεινούς του «υπηκόους», αυτούς που όταν θα 'ρθουν τα δύσκολα θα 'ναι οι μόνοι που θα σταθούν.
Αλλά δε θα 'μαστε άδικοι. Δεεε φταίνε ούτ' αυτοί....
Στους μερακλήδες  της Σουπερ Λίγδας  που ψήφισαν αυτό το αίσχος των 25 ευρώ στα πέταλα και μεταξύ αυτών και η δική μας η ΠΑΕ, που έχουν το θράσος και την απαίτηση να φουσκώνουμε κι άλλο το παχυλό τους πορτοφόλι, ταξιδεύοντας σε συνθήκες μεταξύ απέλασης και μεταγωγής, για να δούμε το τραγικό θέαμα που μας προσφέρουν οι εταιρίες τους σε τρισάθλια γήπεδα, ξοδεύοντας 2 και 3 μεροκάματα, σε μια εποχή που όλοι γνωρίζουμε ότι τα μεροκάματα σπανίζουν, θα θέλαμε να πούμε πολλά. Αλλά ας πούμε μονον αυτό: αν δεν επιθυμούν να ταξιδεύουμε, γιατί αυτό τους ενοχλεί, ας μας το πουν στα ίσια.
Όμως ούτε κι αυτούς θα ψέξουμε, γιατί τελικά δε φταίνε ούτε αυτοί....
Ποιός φταίει τελικά;
Μα είναι ξεκάθαρο. ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ!!!
Είμαστε μόνον οπαδοί. Η ζωή μας είναι η Κυριακή. Κι αυτό αρκεί....

Υ.Γ. στο μπρούκλη που τσεπώνοντας τον παχυλό μισθό του, δίνει μαθήματα για το τι σημαίνουν έννοιες άγνωστες σ' αυτόν, όπως το οπαδιλίκι και η οπαδική συμπεριφορά (σημεία των καιρών θα πείτε), θα μπορούσαμε να αντιλέξουμε πολλά. Αλλά σε ποιά γλώσσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου